Perfektní domácí pracovna

Perfektní domácí pracovna

17.03.
2020

Dominika Švandová

Práce z domova se nyní pro mnohé z nás stala každodenní realitou. A protože pohodlná židle a funkční pracovní stůl jsou základem, ať už pracujete odkudkoliv, přinášíme vám hned několik tipů, jak své pracovní místo snadno a rychle přeměnit na úroveň dokonalé domácí pracovny.

1) Vyberte židli a stůl, co si rozumí

V pracovně můžete mít mnoho různých vychytávek a zajímavých doplňků, bez čeho se však jistojistě neobejdete, jsou židle a pracovní stůl. Pracovní stůl s kancelářskou židlí by měly nejen tvořit stylové duo, ale především být praktickým a maximálně pohodlným základem vašeho pracovního zákoutí.

hay pracovní místo

Trávíte sezením většinu dne? Pak doporučujeme kolekci kancelářských židlí Vitra. V nabídce najdete několik židlí, které jsou spojením perfektní ergonomické funkčnosti a technické elegance. Potěší jistě i fakt, že některé z nich zvládneme dodat s expresním dodáním již za dva týdny, ty které máme skladem dokonce okamžitě!

Kancelářská židle AM Chair

Předností židle AM Chair je bezesporu lehkost, s jakou se přizpůsobí vašemu tělu. Speciální synchronizovaný mechanismus totiž automaticky reaguje na váhu sedícího a i bez předchozího nastavení zajistí optimální pohodlí. K dalšímu doladění vám pak pomohou intuitivní ovládací prvky. Židle je dostupná s 2D loketními opěrkami a nastavitelnou výškou i šířkou.

AM Chair Vitra

AM Chair Vitra

Kancelářská židle ID Mesh a ID Soft

Židle ID značky Vitra s nastavitelnou hloubkou sedáku a 2D područkami je vybavena FlowMotion mechanismem, díky kterému se její opěradlo lehce naklání dopředu a nutí sedícího tlaku odporovat. Při sezení tak intuitivně aktivujete středové svaly v podbřišku i zádech, stabilizujete bederní páteř a povzbuzujete metabolismus. Výsledkem jsou zdravá záda, které neohrozí ani hodiny sedavé práce. 

Kancelářské židle Vitra ID jsou dostupné ve variantě ID Mesh, tedy s měkkým a vzdušným potahem Diamond Mesh nebo v provedení ID Soft s plně polstrovanou opěrkou v látce Plano nero. 

Vitra ID Soft

Vitra Tip Ton 

Hravější alternativou klasických kancelářských židlí jsou celoplastové židle Tip Ton. Šikmá hrana podnože umožňuje sezení ve dvou polohách, a právě v tom spočívá kouzlo těchto židlí. Náklon zajistí nejen rovnou páteř ale také zlepšení krevního oběhu a okysličení mozku. 

Tip Ton Vitra

Pracovní židle

  1. Hravé pracovní židle Tip Ton od Vitra.
  2. Kancelářská židle AM Chair od Vitra
  3. Kancelářská židle ID Soft od Vitra.
  4. Celopolstrovaná židle AAC 53 od HAY

 

Pracovní stůl pro každou příležitost 

V případě pracovních stolů sázíme na jednoduchost a prostornost. Příkladem jsou elegantní stoly Compas Direction, které pro značku Vitra navrhnul designér Jean Prouvé nebo univerzální stoly z kolekce Copenhague od HAY. Právě v případě těchto stolů se jejich využití nemusí omezovat na práci, snadno se přemění v prostor pro oblíbené hobby. 

Aluminium Chair EA Compas Direction Vitra

Stůl Copenhague 90 HAY

Copenhague 90 HAY

 

2) Udělejte si ve věcech pořádek

Nic vás od práce nezdrží tak, jako nepořádek na pracovním stole. Naštěstí v našem sortimentu najdete řadu designových úložných prostorů od komod, přes police, až k drobným organizérům, které vám značně ulehčí život. Například ikonický policový systém String  si můžete navrhnout přesně podle svých potřeb. Poskládat si ho můžete z uzavíratelných skříněk i otevřených polic, díky kterým bude mít vše své místo. Vyzrajte nad chaosem a kupícími se pracovními materiály!

string-system-workspace

Folded_office_low

string-system-work-space

ulozne-prostory-pracovna

  1. Police Gridy Fungi od Menu.
  2. Policový systém String Pocket.
  3. Komoda String Chest With Drawers.
  4. Organizér Toolbox, moss grey od Vitra.
  5. Police Folded od Muuto.

 

3) Posviťte si na to

Stolní lampy skýtají hned několik možností, podle čeho vybírat. Zásadní je funkčnost. Svítidlo by se mělo co nejvíce přizpůsobit vám i vašemu záměru, tudíž je dobré vybírat nastavitelné lampy s možností natočení paprsků světla podle potřeby. Ukázkovým příkladem takového kousku je svítidlo Fifty-Fifty Mini od HAY, které tvoří několik na sebe navazujících částí, z nichž každou je možné polohovat. V zájmu pořádku na pracovním stole může také stolní lampa sloužit jako odkládací prostor pro psací potřeby. Mysleli na to zejména tvůrci lampy Buddy od značky Northern.

Pro ty hravější z vás je také lampa jedinečnou možností, jak jinak čistě pracovní prostor trošku ozvláštnit. Na vaší pracovní desce tak může vévodit funkční a zároveň skoro umělecký kus. Dotek zlata přidá třeba lampa Grant od Normann Copenhagen.

svitidla-do-pracovny

svitidla do pracovny

lampy-na-pracovni-stul

  1. Stolní lampa Fifty-Fifty Mini od HAY.
  2. Lampa Tip od Muuto. 
  3. Stolní lampa Birdy od Northern. 
  4. Stolní LED lampa Muuto Leaf
  5. Stolní lampa Buddy od Northern.
  6. Stolní LED lampa Momento od Normann Copenhagen.

V DesignVille věříme především v kvalitu. Pokud se jí při výběru kousků do své domácí pracovny budete řídit, investice se vám vrátí v každodenním pracovním procesu větší produktivitou a zdravými zády. Není nic lepšího, než každý den usedat na místo, které vám navzdory okolnostem zlepšuje náladu.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Perfektná domáca pracovňa

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít