Spojení pořádku a estetiky: police Folded od Muuto

Spojení pořádku a estetiky: police Folded od Muuto

16.07.
2020

Dominika Švandová

Police jsou interiérovým doplňkem plnícím nejen úložnou a estetickou funkci, ale také možnost uspořádat dekorace, fotografie, knihy a další předměty způsobem, který vašemu domovu dodá na osobitosti. Police Folded od Muuto navíc možnosti kreativního vyjádření ještě rozšiřují, a to svým neobvykle překládaným designem.

Samotný název polic odkazuje k jejich specifickému designu. Police Folded, česky „skládané“, jsou vytvořeny z jediného kusu ohýbaného lakovaného kovu. Ten je vytvarován do vrstev, díky kterým police nejen, že zaujmou samy o sobě, ale také nabízí nové možnosti v ukládání předmětů a volnost ve vyjádření vlastního stylu.

Police Folded od Muuto

 

Co zdánlivě jednoduchý design neprozrazuje, je proces jeho vzniku. Bez překračování hranic doposud rozpoznaných možností by Folded nemohly vzniknout.

Už při prvních skicách si nizozemský designér Johan Van Hengel uvědomoval komplikovanost svých návrhů. Aniž by se jimi nechal svazovat, posunul limity ohýbání kovu a vytvořil něco zcela nového.

Police Folded od Muuto

Police Folded od Muuto

 

Designové police tak dokonale vystihují charakteristiku značky Muuto, pro niž byly vytvořeny. Hledání nových perspektiv ve vodách designových tradic je pro tuto dánskou značku typické. V jejím portfoliu tak najdete celou řadu kolekcí nábytku a doplňků spojujícím neotřelost s ověřenou klasikou. 

Johan Van Hengel police Folded od Muuto

Police Folded od Muuto

 

Díky překládanému designu můžete na policích snadno organizovat nejrůznější předměty, a tak tyto stylové pomocnice najdou využití v kterékoliv místnosti vašeho interiéru, ať už jde o předsíň, kuchyň, pracovnu či koupelnu. Jejich univerzálnost ještě rozšiřují dva háčky pro zavěšení dalších předmětů.

Police Folded od Muuto

 

Folded jsou variabilnější o to víc, že je pořídíte hned v několika velikostech a barvách. Stačí vybrat tu pravou. 

 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Police Folded od Muuto

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít