Zorganizovaný a čistý domov

Zorganizovaný a čistý domov

18.05.
2020

Dominika Švandová

Když se řekne jaro, leckomu se vybaví období nových začátků, čas, kdy chceme začít s čistým štítem – i pokud jde o náš domov. Pokud máte v plánu přeorganizovat nějaký kout vaší domácnosti nebo pracoviště, či konečně zatočit s tím pověstným šuplíkem se vším a vlastně ničím, máme pro vás pár tipů.

Domov, kde má vše své místo 

Nejen místo, ale i čas vám ušetří praktický systém pro ukládání věcí. Ať už jde o pracovnu, ve které zajistí přehledně roztřízené pracovní materiály, nebo komoru s potravinami, variabilní policový systém dá vašim věcem řád. Díky několika jednotkám si navíc policové systémy jako jsou ty z kolekcí Punctual od Ferm Living nebo Stick od Menu můžete sestavit přesně na míru vašemu interiéru. 

Menu Stick System

 

Policový systém Stick z pera českých designérů Jana Plecháče a Henryho Wielguse kombinuje lakovanou ocel a dřevo v moderním designu. Systém nabízí hned 8 různých modulových jednotek a tři barevná provedení. 

Menu Stick System

Menu Stick System

 

Odlehčenější variantou policového systému je Punctual Shelving System od Ferm Living. Pevná konstrukce spolu s perforovanými policemi tvoří vzdušný, subtilní design. I tento systém je koncipován jako „stavebnice“, která se přizpůsobí stále se měnícím potřebám vašeho domova. 

Ferm Living Punctual

Ferm Living Punctual

 

Čas třídit a organizovat

Úložné prostory jsou základ, bez kterého se neobejdete. Opravdová zábava však začíná u výběru úložných košů a organizérů, díky kterým využijete potenciál policových systémů na maximum. 

Nejprve vás však čeká náročnější úkol. Ještě před tím, než najdete pro každou věc své místo, zkuste si položit otázku, zda ji opravdu potřebujete. Mnohdy se nám doma hromadí všemožné předměty čekající na svou chvíli, která ale nikdy nepřijde. Jarní úklid je tak perfektní příležitostí rozloučit se s tím, co v životě nepotřebujete a utřízení těch věcí, které máte rádi. 

Restore Muuto


 

Zda k zorganizování nejrůznějších předmětů zvolíte kovové úložné koše Track Basket od Normann Copenhagen nebo spíše multifunkční plstěné koše Restore od Muuto je pouze na vás. Nejen v pracovně pak oceníte organizéry značky Vitra. O pořádek na pracovním stole se postará Toolbox či organizér S-Tidy, zajímavé nástěnné řešení nabízí organizéry Vitra Uten.Silo

Restore Muuto

Normann Copenhagen Track Backet

Uten.Silo Vitra

 

Úklidoví pomocníci 

Ani věci každodenní potřeby nemusí vypadat všedně. Designoví pomocníci jako jsou smetáček s lopatkou Sweep-It nebo sada Cane vám zpříjemní velký jarní úklid i každodenní zametání.

Vybírat můžete také z praktických a stylových doplňků do kuchyně. Je libo multifunkční odkapávač na nádobí nebo kuchyňské utěrky s ikonickou typografií Arne Jacobsena? 

RIG TIG

Cane Northern

Design Letters

I když pro mnoho z vás může být pojem jarní úklid velkým strašákem a důvodem k odkládání, správně vybrané designové pořadače nebo jiné doplňky mohou celý proces udělat bezbolestným a vlastně velmi příjemným. Než se nadějete, zbydou před vámi jen úhledně poskládané police a dobrý pocit z odvedené práce, co jde vidět.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Zorganizovaný a čistý domov

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít