Inspirace pro designové venkovní posezení

Inspirace pro designové venkovní posezení

26.03.
2020

Eliška Koukalová

Zahrada, přístřešek nebo terasa skýtají i v těchto dnech prostor pro únik od každodenních starostí do oázy klidu. Se stoupající rtutí teploměrů nastává čas přemýšlet, jak toto místo vylepšit a zútulnit. Ať už dbáte na minimalistickou estetiku nebo raději sáhnete po něčem praktickém, můžete se inspirovat následujícími designovými kousky.

Praktičnost především

Pohodlný, elegantní a navíc vysoce odolný. Takový je nábytek Palissade od značky Hay. Ocelové pruhy vytvoří v každém prostředí sestavu plnou geometrické přesnosti, která je zároveň velmi jednoduchá, aby bez obtíží splynula s okolím a dala tak vyniknout krásám přírody. Kolekce zahrnuje sofa, lavice, stoly otomany nebo třeba barové stoličky, které jsou dostupné v lakovaném či pozinkovaném provedení. 

Palissade HAY

Palissade HAY

Palissade HAY

 

Dotek syté barvy každé verandě ale i interiéru dodá také praktická židle All Plastic Chair od Vitry. Její tvůrce se inspiroval klasickou dřevěnou židlí, která byla velmi populární po několik dekád, a vytvořil podobnou za použití odolného plastu. Pozornému oku jistě neunikne ani fakt, že se odstíny na jednobarevné židli mírně liší. Rám je o něco tmavší, což dává židli plastičtější vzhled.

All Plastic Chair Vitra

 

S ikonami designu na zahradě

Kdo by si chtěl stejně jako uvnitř užívat pohled na zahradu z ikonické designové židle navržené manžely Eamsovými a nechce přitom zničit dřevěnou podnož, nemusí zoufat. Do drsnějších podmínek se perfektně hodí celokovová varianta židle Eames DKR od značky Vitra. Monochromatický vzhled celého kusu dá vyniknout především její zajímavě řešené podnoži, která je přezdívaná jako “Eiffelova věž”.

DKR Vitra

DKR VItra

 

Mezi nezaměnitelné kousky se řadí židle Panton už od roku 1960. Díky lehkosti a omyvatelnosti použitého materiálu se návrh z dílny velikána Vernera Pantona bude vyjímat také na vaší terase. Nestárnoucí ikona Panton od Vitry je vyrobená z jednoho kusu plastu, proto se z ní stal nejen cenami ověnčený, ale především univerzální designový unikát vhodný dovnitř i ven. Jelikož se vyrábí také v dětské velikosti, bude v pomyslné přítomnosti Vernera Pantona sedět celá rodina.

Panton Vitra

Panton Vitra

 

Ve znamení minimalismu

Padnoucí volbu pro ty z vás, kteří se nechcete vzdát minimalistické estetiky ani mimo svá obydlí, představují židle Hal Tube od značky Vitra. Jejich čisté siluety i omyvatelný materiál zajistí praktičnost bez kompromisů v oblasti designu

Hal Tube Vitra

 

Na kov i čisté linie sází také nábytek Linear značky Muuto. Jednoduchý a moderní vzhled spolu s důrazem na co nejlehčí údržbu vytváří kolekci připravenou vzdorovat rozmarům počasí. Čištění desky stolu této řady usnadňuje také malá mezera uprostřed, kterou snadno odteče i dešťová voda.

Linear Muuto

Linear Muuto

Linear Muuto

 

Oko minimalisty a milovníka symetrie jistě potěší také kolekce Hee od značky Hay. Nese jméno designéra Hee Wellinga, který ji navrhl inspirován skicami na papíře. Z dvourozměrného nákresu jim pomohl uniknout do podoby židlí, křesel a barových stoliček. Tahy jako tužkou napodobuje 11 milimetrů široký kovový drát. Jednolitý design tak nebude působit rušivě, ať už se ocitne v jakémkoliv prostředí.

Hee Chair HAY

 

Hee HAY

Načerpali jste inspiraci a už plánujete, jak bude vypadat váše vlastní zahradní posezení pro společné chvíle s rodinou nebo pro poklidné momenty o samotě? Všechna provedení zmiňovaných designových kousků najdete v sekci zahradního nábytku

Ste zo Slovenska? Prejdite na Inšpirácia pre dizajnové vonkajšie posedenie

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít