Letní inspirace: přenosné lampy

Letní inspirace: přenosné lampy

18.06.
2021

Dominika Švandová

Krásné i praktické. Přenosné lampy se obejdou bez zapojení do elektřiny, navíc jsou vyrobeny s důrazem na lehkost nebo s praktickým prvkem k uchopení, díky čemuž nemusí nutně zůstat na jednom místě. Jejich vlastnosti oceníte doma, kde je flexibilita osvětlení mnohdy klíčová, v letních měsících pak dotvoří pohodovou atmosféru večerů strávených venku.

Carrie od Menu

Lampa Carrie sice vzešla z myšlenky vnést hřejivou atmosféru do mrazivých večerů dlouhých severských zim, její světlo tlumené stínidlem z mléčného skla ale oceníte také v létě, kdy najde své místo na zahradě či terase. Designéři ze studia Norm Architects vtiskly lehké přenosné lampě svůj specifický rukopis vyznačující se promyšleným minimalismem.

Menu lampa Carrie

MENU lampa Carrie

 

Flowerpot od &Tradition

Zástupce v kompaktním, přenosném provedení najdete také v ikonické kolekci Flowerpot od &Tradition. Hravý design se zrodil v rukou designéra Vernera Pantona z touhy vytvářet předměty, které nejsou pouze funkčními doplňky domácnosti, ale vyvolávají pocity. V tomto duchu se nese také barevná paleta plná sytých odstínů. I díky nim se svítidla navržená v roce 1968 stala jedním z nejikoničtějších kusů poválečného dánského designu.

AndTradition lampa Flowerpot

AndTradition lampa Flowerpot

 

Setago od &Tradition

Španělský výraz pro houbu „seta“ poukazuje na její drobné rozměry a tvarosloví, přípona „go“ pak napovídá, že i tuto lampu můžete přesouvat bez omezení. Stolní lampu Setago navrhl pro dánskou značku španělský designér Jaime Hayón. Jeho rukopis charakteristický hravostí a originalitou se odráží nejen v již zmíněných křivkách připomínajících tvar houby, ale také v kombinaci barev. Eleganci celému designu dodává zlatý stmívač, který umožňuje přizpůsobit intenzitu osvětlení konkrétním požadavkům.

AndTradition lampa Setago

AndTradition lampa Setago

AndTradition lampa Setago

 

Lucca od &Tradition

Zlatavá záře nočního města ukryta v designovém svítidle. Lampa Lucca byla inspirována stejnojmenným toskánským městem a jeho atmosférou, kterou bezpochyby přenese i na vaši terasu. Její baterie vydrží až 12 hodin, proto zaplaví své okolí hřejivým světlem kdykoliv a kdekoliv. Vhod jistě přijde i praktický háček k zavěšení. 

AndTradition lampa Lucca

AndTradition Lucca

 

PC od HAY

Pro použití doma i v exteriéru navrhl lampu PC Portable od HAY designér Pierre Charpin. Drobnou lampu vytvořil z pevného plastu s matnou povrchovou úpravou, aby odolala poškrábání, vodě i dalším nástrahám okolního prostředí. Zdroj světla pak ukryl za polykarbonátový difuzér, který světlo jemně rozptyluje. Rozhodnutí, zda dáte přednost nenápadným odstínům černé, bílé a olivové, nebo naopak zvolíte pronikavá různobarevná provedení, je jen na vás!

HAY PC Portable

HAY PC Portable

HAY PC Portable

Přenosné lampy sice vznikají s cílem vyzdvihnout funkční prvky každého kousku, ani design však není upozaděn – právě naopak! Svou krásou, nápaditostí a precizním zpracováním se tak snadno zařadí mezi další stolní lampy v severském stylu

Ste zo Slovenska? Prejdite na Prenosné lampy
Shopping from the EU? Switch to Portable lamps

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít