Designové novinky pro venkovní pohodu: zahradní nábytek

Designové novinky pro venkovní pohodu: zahradní nábytek

19.04.
2021

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Kdo by nemiloval momenty strávené na zahradě či na terase. Chvíle zaslouženého odpočinku se díky přispění slunečních paprsků i kvalitního designu budou zdát jakoby pozastavené. Pokud už se nemůžete dočkat, pojďte se spolu s námi podívat na novinky z řad prakticky řešeného venkovního nábytku.

S nádechem přepychu i na zahradě

Organické křivky teakového dřeva doplněné o jemné tóny pohodlného polstrování navodí atmosféru klidu s každým posazením. Honosně působící kolekce venkovního nábytku Jack od značky Ethnicraft je připravena na mrazivé teploty i naopak neúprosně silné slunce. Protože byl nábytek navržen, aby se přizpůsobil, jeho společnost si budete moct užívat několik let.

Jack od Ethnicraft

Jack od Ethnicraft

 

Místo k setkávání

Návrh kolekce Linear Steel od značky Muuto pojal její tvůrce Thomas Bentzen ze společenské perspektivy. Představil si zahradní nábytek obklopený lidmi shromážděnými nad dobrým jídlem. A právě setkávání je hlavní ideou, se kterou Bentzen v kolekci Linear Steel pracuje. Design pojal také jako setkání linií, tvarů a materiálů. Přímé minimalistické křivky spolu s praktickou drážkou uprostřed desky stolu usnadňují čištění i manipulaci.

Linear od Muuto

Linear od Muuto

 

Odolnost především

Na náročné podmínky a co nejsnazší údržbu pamatovali také designéři Ronan a Erwan Bouroullec při návrhu kolekce Palissade. Geometrické linie křesel, židlí, lavic a stolů uzpůsobili pohodlnému užívání, zatímco o dlouhou životnost nábytku se postarali volbou odolné oceli s dvěma vrstvami nátěru. I když je kolekce součástí sortimentu dánské značky HAY už několik let, nadcházející sezónu si budete moci sluneční paprsky užívat ze zcela nového lehátka Palissade Chaise Longue či v pohodlí textilních potahů a sedáků, které se sedacím nábytkem Palissade dokonale souzní.

Palissade Chaise Longue HAY

Palissade od HAY

Palissade Cushion HAY

 

Mezi domovem a zahradou

Pohodlí obývacího pokoje se snadno stane realitou i ve venkovních prostorách díky kolekci křesel Desert. Svou novinku dánská značka Ferm Living přizpůsobila nárokům na odolnost i styl a neopomněla přitom ani lehkost, díky které křeslo přemístíte z místnosti do místnosti či z interiéru ven velmi snadno. Ačkoliv pevný kovový rám doplňuje textilie, o případné známky venkovního pobytu se obávat nemusíte. Textilii vyrobenou z recyklovaných plastových lahví z rámu snadno sundáte a vyčistíte.

Křeslo Desert od Ferm Living

Křeslo Desert od Ferm Living

Křeslo Desert od Ferm Living

 

Slavné Panton v novém

Ikony z dílny designéra Vernera Pantona, židle Panton, za sebou sice mají desítky úspěšných let, vybírat ale můžete s čerstvé palety barevných odstínů. Ty značka Vitra vybrala s ohledem na Pantonovu vlastní teorii barev i současné trendy. Známou Pantonku tak pořídíte v pudrově růžové, mořské modré, jemně mentolové, sofistikované černé nebo vínové. Díky odolnému polypropylenu, ze kterého jsou židle vyrobeny, najdou stejně jako křesla Desert využití i za zdmi interiéru, a tak propojí venkovní prostory s prostředím domova v jeden celek.

Židle Panton od Vitra

Židle Panton od Vitra

Těšíte-li se s přicházejícím jarem na dny strávené na čerstvém vzduchu, vybavte se zahradním nábytkem, jehož výčet na DesignVille zmíněnými novinkami rozhodně nekončí. Neváhejte si udělat radost nyní, aby vás příchod teplejších dní či příznivějšího počasí nezaskočil nepřipravené.

 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Dizajnové novinky pre vonkajši pohodu: záhradný nábytok

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít