Designové přesazování: ty nejhezčí květináče a truhlíky

Designové přesazování: ty nejhezčí květináče a truhlíky

06.04.
2020

Dominika Švandová

Jaro klepe na dveře a to znamená jediné – vaše rostliny si po zimě zaslouží trochu péče. Ať už jde o všemi milované pokojovky nebo rostliny na balkon či terasu, na DesignVille pro ně jistě najdete ten správný obleček v podobě květináče, obalu na něj nebo designového truhlíku.

Domácí džungle 

Pěstování pokojovek není jen trend. Je to především jednoduchý způsob, jak do svého interiéru vnést život. A kdo ví, možná se péče o nejrůznější rostliny stane i vaším koníčkem. Ať už se však řadíte mezi vášnivé pěstitele nebo nezkušené začátečníky, kromě pravidelného zalévání byste měli rostlinkám dopřát také vhodné zázemí, ve kterém budou moci spokojeně růst. Milovníky designu jistě potěší, že mohou z široké škály květináčů a truhlíků vybrat ten, který nejen bude vyhovovat dané rostlině, ale zároveň se stane stylovým doplňkem interiéru.

Plant Box Ferm Living

Plant Box se rychle stal jedním z předních produktů značky Ferm Living. A není divu. Kolekce, která se neustále rozrůstá o nová provedení, zahrnuje celou řadu nejrůznějších truhlíků z lakované oceli, jež najdou využití v každém domácím zákoutí.

Plant Box Ferm Living

Větší truhlíky se prodávají s jednoduchým kovovým podstavcem, díky kterému skvěle fungují také jako odkládací police pro každodenní drobnosti nebo pro rozdělení většího prostoru. Mezi ty novější se řadí kulaté provedení a širší truhlíky s nižší podnoží, pro drobnější kvítka nebo na bylinky jsou zase jako stvořené závěsné truhlíky Wall Box

Plant Box Ferm Living

Plant Box Ferm Living

Plant Box Ferm Living

Wall Box Ferm Living

Jedinečnost v podobě kontrastní kombinace elegantní černé podnože a mohutných keramických květináčů nabízí řada Botanique. V kolekci dánské značky Bolia naleznete květináče pro rostliny všech velikostí. Pro ty, které se teprve začínají rozrůstat jsou tu ty s průměrem 15 cm, pro pokojovky, které vám naopak pomalu přerůstají přes hlavu, zvolte Botanique o průměru 50 cm. 

Botanique Bolia

Botanique Bolia

Venkovní oáza

Rádi byste, aby se zazelenala také vaše terasa nebo balkon a ani v tomto případě nechcete slevovat z požadavků na design a praktičnost? I pro tyto případy najdete v naší nabídce celou řadu stylových doplňků.

Vyrobeny z pozinkované oceli se speciální úpravou, jsou květináče a truhlíky z kolekce Bau od Ferm Living správnou volbou i tam, kde musí čelit nepříznivým venkovním podmínkám. Vzhled květináčů je inspirován liniemi a industriálním stylem výtvarné školy Bauhaus. Designéři z Herman Studio však nezapomněli ani na praktické prvky jako je nízký podstavec, drobné dírky pro odtékání vody nebo šikovné háčky pro zavěšení truhlíků. 

Bau Ferm Living

Bau Ferm Living

Bau Ferm Living

Netradiční design květináče Hourglass od Ferm Living jako by připomínal přesýpací hodiny. Mezi jeho přednosti nepatří pouze to, že jej můžete použít z obou stran, ale také odolný materiál s porvchovou úpravou, díky kterému mohou květináče zdobit váš interiér i venkovní prostory. 

Hourglass Ferm Living

Hourglass Ferm Living

Tak už se těšíte, až zaboříte ruce do hlíny a vrhnete se do přesazování? Pokud váháte, kam poté rostlinku nejlépe umístit, poradíme vám v našem článku 7 pokojových rostlin do 7 místností v bytě

Ste zo Slovenska? Prejdite na Dizajnové presadzovanie: tie najkrajšie kvetináče a hrantíky

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít