7 pokojových rostlin do 7 místností v bytě

7 pokojových rostlin do 7 místností v bytě

31.10.
2018

Anežka Přikrylová

Pokojové rostliny zažívají návrat ve velkém stylu. Své zelence, fíkusy a monstery pečlivě opečováváme, mají vlastní hashtagy na sociálních sítích a z našich interiérů dělají stylové městské džungle. Přečtěte si sedm tipů na pokojovky, které vám to udělají hezčí v každé části bytu.

PlantGuidecz_blog

 

  1. LOŽNICE a asparagus - Pokojový chřest je pro svou nenáročnost ideální do každé ložnice, ať už ji máte na jižní straně nebo se do ní tolik světla nedostane. Hlína by mu nikdy neměla vyschnout a neobejde se ani bez rosení.
     
  2. CHODBA a sukulenty - Pokud máte chodbu, kam dopadá nepřímé světlo z vedlejších místností, můžete si vybírat i ze světlomilných sukulentů. Takový tchýnin jazyk si ale bude libovat i v tmavé chodbě. Stačí ho zalívat několikrát do měsíce a brzy získáte dojem, že když na něj zapomenete, má se zdaleka nejlíp.
     
  3. KOUPELNA a fitónie - Ve vlhké a tmavé koupelně se bude fitónie, která pochází z pralesů jižní Ameriky, cítit jako doma. Přezdívá se jí hadí kůže kvůli vzoru na lístcích. A stejně jako had se bude plazit z květináče dolů, nejlíp proto vynikne v závěsném Plant Boxu.
     
  4. OBÝVÁK a ficus lyrata - Nekorulovaný král městských džunglí. Fíkus lyrovitý je nenáročná rostlina, která si potrpí na nepřímé světlo. S trochou péče vám z něj poměrně rychle vyroste plnohodnotný strom, proto se hodí do prostornějších obývacích pokojů.
     
  5. JÍDELNA a calathea - Co si budem nalhávat, kalatéa je tak trochu extra. Nemá ráda moc světla (roh jídelny je ideální), vyžaduje zalívat dvakrát až třikrát týdně odvápněnou vodou, občasnou spršku vlažnou vodou a pravidelné otírání prachu. Pokud ale primadoně mezi pokojovými rostlinami přijdete na kloub, kromě pocitu zadostiučinění, získáte do jídelny ty nejkrásněj vzorované listy.
     
  6. KUCHYNĚ a zelenec - V angličtině se mu říká pavoučí kytka kvůli dlouhým zeleným výhonkům, které připomínají tenké pavoučí nohy. Zelenec je prakticky nezničitelný, proto se mu bude dařit i v kuchyni, kde často vlhkost vzduchu připomíná klima jižní Afriky, odkud pochází.
     
  7. PRACOVNA a ficus elastica - Fíkovník pryžodárný bude pracovnu zdobit, i když zrovna nemáte čas se při práci věnovat každodenní péči o rostliny. Stačí mu světlé místo a dobře snáší i suchý vzduch. Rozhodně to ale není drobek, proto mu připravte dostatek místa.

 

A kde rostlinky hledat? Zkuste začít v nejbližším okolí. Pokojové rostliny, které obdivujeme na inspiračních fotkách (nejen) skandinávských interiérů, dost možná už desetiletí pyšně pěstují vaši prarodiče nebo sousedka odnaproti.

S hledáním stylových Plant Boxů je to ale mnohem jednodušší. Na DesignVille jich totiž máme zásobu různých tvarů, velikostí a barev, včetně novinky - dlouho očekávaných kulatých Plant Boxů. A pro notorické zabijáky květin máme dobrou zprávu - dají se využít třeba i na knížky nebo jakékoliv jiné menší poklady.

Ste zo Slovenska? Prejdite na 7 izbových rastlin do 7 miestností v byte

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít