Jak vybrat pohovku?

Jak vybrat pohovku?

05.10.
2021

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Pohovka není jen ústředním bodem prostoru, vytváří především místo pospolitosti a pohodlí. V industriálně laděných komerčních prostorách dokáže překvapit svou útulností bez narušení vyznění stylu, v obývacích pokojích ještě více podtrhne domovskou atmosféru.

Správný výběr pohovky se vám bude vyplácet každý den. Prvně je ale dobré zodpovědět si základní otázky. Například v jakých prostorách bude pohovka umístěná, či jak často a po jak dlouhou dobu bude sloužit?

Muuto In Situ

Muuto In Situ

Modulární, rohovou, rozkládací, nebo v sestavě s lenoškou? Určení velikosti sedací soupravy spolu s jejími kýženými vlastnostmi a konfigurací je zásadní. Tyto odpovědi vám pomohou nejen zúžit výběr, ale také dotáhnout zážitek ze sezení k dokonalosti. Neopomeňte se zamyslet nad umístěním pohovky, pokud bude čnít do prostoru, není na škodu zvolit i díly bez zadních opěrek pro snadný přístup z několika stran.  

Bolia Cosima

AndTradition Develius

 

Polstrování a styl

S ujasněním funkce a umístění jde ruku v ruce také výběr čalounění a designu pohovky. Rozhodnete se pro sytou a výraznou barvu, nějaký z tlumenějších odstínů, či nezaměnitelný vzhled kůže? Zatímco vlněné čalounění díky pevné a odolné textilii vyzařuje teplem a útulnem, kůže zase s časem dostává osobitější výraz a jedinečnou patinu. V úvahu můžete tedy vzít i celkový dojem, který budou barvy s materiálem dohromady tvořit.

AndTradition Develius

Bolia Jerome

Stylově by měla pohovka co nejvíce odpovídat vašemu vkusu a zároveň ladit se zbytkem místnosti. Jinak bude působit sedací souprava konejšivě oblých tvarů, jiný dojem vyvolá ta na kovové podnoži s přísnějšími skulpturálními liniemi.

Ferm Living Rico

Zástupcem druhé zmíněné kategorie je například oblíbená kolekce od značky Muuto s názvem Outline, kterou nyní pořídíte o 20 % výhodněji. I přes nadčasový a elegantní design kousky z této kolekce překvapí svými velkoryse pohodlnými sedáky tvořícími zajímavý protiklad k pravoúhlým liniím.

Muuto Outline

Muuto Outline

K výběru té perfektní pohovky pro vaše potřeby poslouží také šikovné filtry v kategorii Sedací soupravy. Jakmile objevíte tu vyhovující, nezapomeňte ani na sekci s názvem Poufy a otomany.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Ako si vybrať pohovku?
Shopping from the EU? Switch to How to choose a sofa?

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít