Obývací pokoj – nadčasový interiér třikrát jinak

Obývací pokoj – nadčasový interiér třikrát jinak

08.08.
2023

Dominika Švandová

Spolu s kuchyní tvoří srdce domova, místo pro společně strávený čas i odpočinek o samotě. Obývací pokoj proto bude dost možná tou nejužívanější místností celého domu, pozornost, kterou věnujete jeho zařizování, se vám tak mnohokrát vrátí. Pokud právě stojíte na začátku tohoto procesu, anebo možná chcete stávající vybavení obývacího pokoje pouze obměnit, máme pro vás několik stylově rozličných, a přece nadčasových interiérů, které vám budou inspirací.

Muuto: harmonie barev

Interiéry v režii dánské značky Muuto vždy vyzařují klid a harmonii, přitom v nich najdete rozmanitou škálu odstínů. Ty se napříč místností či rovnou celým domem perfektně doplňují. Značka tak ukazuje, že ani u většího nábytku se barev rozhodně obávat nemusíte. Komodu v sytě vínovém odstínů doplňte subtilní krémovou pohovkou Outline. Neutrální potah vám pak umožní přidat další barevné akcenty v podobě dekorací, polštářů nebo třeba pastelového stolku Soft.

Muuto

Muuto

Muuto

 

  1. Pohovka Outline designerské dvojice Anderssen & Voll 
  2. Odkládací stolek Soft v odstínu Dusty Green
  3. Polštář Outline od HAY
  4. Váza Ridge od Studia Kaksikko
  5. Závěsná lampa Rime s akcentem barevného kabelu
  6. Nízká komoda Enfold v barvě Deep Red

 

Bolia: elegance tón v tónu

Ačkoliv u nich skandinávský design zdaleka nekončí, mnohdy je spojován zejména s odstíny béžové a pečlivě volenými přírodními materiály. Ty jsou také základem portfolia značky Bolia, které vám umožní vytvořit interiér tón v tónu, kterému na zajímavosti dodávají různé textury a organické tvary. Například pohovka Cosima, kterou si zamilujete pro její hluboké sedáky, je dostupná v celé řadě potahů, od těch na bázi vlny až po samet. Díky modulovému systému si ji navíc můžete sestavit na míru dispozicím interiéru i svému vkusu.

Bolia

Bolia

Bolia

Bolia

 

  1. Modulární pohovka Cosima navržená Kaschkasch
  2. Křeslo Bowie s dubovou podnoží
  3. Dvojice lamp Acorn s dřevěným detailem
  4. Váza z kolekce Kastehelmi od Iittala
  5. Dřevěný stolek Latch nepravidelného tvaru 

 

&Tradition: design napříč dekádami

V portfoliu &Tradition se aktuální design potkává s kousky, jež se mohou pochlubit historií dlouhou i několik dekád. Časem ověřený design je při zařizování nadčasového interiéru sázkou na jistotu, a tak vám umožní zvolit i odvážnější provedení.

Příkladem může být křeslo Boomerang z modernistické kolekce designérského dua Hvidt & Mølgaard čalouněné v modře pruhované textilii nebo závěsná lampa Flowerpot designéra Vernera Pantona v nepřehlédnutelném pochromovaném provedení. I přestože se jedná o kousky navržené v 50. a 60. letech, kombinace s pohovkou Inland nebo stolkem Tung dokazuje, že své místo najdou i mezi nábytkem z nejnovějších kolekcí.

AndTradition

AndTradition

 

AndTradition

  1. Ikonická lampa Flowerpot od Vernera Pantona
  2. Odkládací leskle lakovaný stolek Tung
  3. Ručně vyráběný koberec Cruise
  4. Křeslo Boomerang dua Hvidt & Mølgaard
  5. Stolní lampa Formakami z rýžového papíru a dřeva
  6. Pohodlná pohovka Inland od Anderssen & Voll 

Rozhodli jste se pro styl, kterým se interiér vašeho obývacího pokoje bude ubírat, ale přece nevíte, kde začít? V našem starším článku Jak vybrat pohovku vám napovíme, jaké aspekty zvážit při výběru klíčového kousku nábytku. Nebo se rovnou můžete ponořit do naší široké nabídky designových sedacích souprav
 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Obývacia izba – trikrát inak
Shopping from the EU? Switch to Living room: three inspirations for a timeless interior

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít