Lampy Flowerpot nově oblékly i originální Pantonův vzor

Lampy Flowerpot nově oblékly i originální Pantonův vzor

03.02.
2023

Eliška Koukalová

Kontrastní a rozhýbaný stejně jako šedesátá léta. Nový vzor spolu s pěti svěžími odstíny lamp Flowerpot opět dokazují genialitu nespoutaných návrhů vizionáře Vernera Pantona. Mezi letošními novinkami &Tradition jsou také nové barvy lamp Topan nebo Setago.

ATD_Retail_2023_Flowerpot VP7_Tung JA3

Uhrančivě monochromatické lampy Flowerpot jsou Pantonovým nejprodávanějším designem. Těžko věřit, že se do návrhu jedné lampy podařilo tak dobře vtělit ducha doby: narušení tehdejších konvencí a posun vstříc otevřenosti květinového hnutí šedesátých let, které bylo plné ideálů, harmonie a naděje. To vše bylo rebelujícímu Pantonovi blízké a také sloužilo jako sada charakteristik, jež reprodukoval svým designem. Především pomocí působení obřích jednobarevných ploch, které v interiérech ještě podtrhl stejnobarevnými doplňky a vybavením – samozřejmě i Flowerpot.  

VP

K zářivým odstínům šedesátek se v sedmdesátých letech přidal také vlnitý vzor, který nechybí ani v letošních jarních novinkách. Atraktivní reedice Pantonova originálu se může jako důkaz zářné vizionářské mysli objevit i u vás doma, spolu s ním také magnetizující účinek pěti dalších nově uvedených barev.

Flowerpot_text2

Je mezi nimi například dnes stále rezonující Cobalt Blue – sytě modrý odstín byl prý Pantonovým oblíbencem už v raných dílech. Stejně jako energicky pozitivní Tangy Pink, nebo naopak chladivější Swim Blue. Potěšeni budou i obdivovatelé Pantonovy instalace Visiona II., kde se objevil hluboký a podmanivý tón Dark Plum. Posledním z nových odstínů je klasicky červený Vermilion Red, který byl prý objeven na pozvánce k oslavě Pantonových šedesátin. 

Flowerpot_text

Obdivuhodně výrazné, a přesto tak jednoduché lampy Topan byly prvním masově vyráběným kusem z Pantonovy dílny. Možná ještě víc než jejich nejprodávanější již zmíněné nástupkyně reprezentují esenci Panotnových návrhů. Tedy působení ploch barvy a použití velmi jednoduchých oblých křivek. V tomto případě k přitáhnutí nejednoho páru očí stačila pouhá koule. Přestože se nejedná o nijak provokativní tvar či nevídanou koncepci svítidla, jednoduchost svítidel Topan nepřestává okouzlovat ani šedesát let od svého vzniku. Nově si vás získá odstín Grey Beige, Vermilion Red, Matt Black nebo pochromovaná varianta, která je výrazná a zároveň zrcadlí vše okolo. 

Topan_text3

Nového provedení se v letošní dávce novinek &Tradition dočkala také milá přenosná houbička Setago od Jaime Hayóna. Ke třem přírodou inspirovaným odstínům přibyla výrazná dvojice odstínů červené s názvem Maroon & Grape. Stejně jako přenosné Flowerpot VP9 vás i Setago bude věrně následovat kamkoliv. 

ATD_Retail_2023_Setago JH27_Tung JA3

Nových barevných provedení rozhodně není málo, proto upozorňujeme předem – bude těžké vybrat jen jednu oblíbenou a ještě těžší odolat zbytku.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Lampy Flowerpot novo obliekli aj originálny Pantonov vzor
Shopping from the EU? Switch to Flowerpot lamps unveiled newly re-issued Panton's wave pattern

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít