Novinky HAY pro jaro 2023

Novinky HAY pro jaro 2023

23.02.
2023

Dominika Švandová

Bez ohledu na realitu za okny, s novinkami od HAY je jaro na dosah. Prohlédněte si reedice starších a úspěšných kolekcí i zcela nové kousky, které dělají pestré portfolio dánské značky ještě barevnější.

Strap Mirror

Spolu s redesignem se kolekce Strap Mirror dočkala i rozšíření o odstíny, které minimalistickým zrcadlům dodávají na výraznosti. Gumový pásek nahradil ten z pevné textilie, jednoduchá silueta, díky které se zrcadlo výborně hodí do různých místností, ale zůstala stejná. Vybírat můžete mezi pěti barvami a dvěma velikostmi.

HAY Strap Mirror

 

J-Series

Perfektní pro současné interiéry, přesto se jejich příběh začal psát již před 90 lety. Židle z řady J-Series totiž přivedly zpět úspěšné kousky firmy FDB ze stejnojmenné kolekce nábytku, na které se ve 30. letech podíleli designéři Børge Mogensen, Folke Pålsson, Poul M. Volther a Jørgen Bækmar.

Ideou původní kolekce bylo dopřát kvalitní, dánský nábytek široké veřejnosti. Společnost FDB tak vsadila na průmyslovou výrobu a jednoduchý design bez nadbytečných detailů. V důsledku tak vytvořila sérii, která zůstává stále aktuální – nyní i díky značce HAY, která na výrobu navázala a představila židle oblíbené po celé Skandinávii v řadě odstínů, jejichž škála se s jarními novinkami značně rozšířila. Dánskou klasiku tak teď pořídíte třeba v jemné bleděmodré nebo nefritově zelené.

HAY J-SEries

HAY J-Series

HAY J-Series

 

Wall 

Spolupráce značky, která se nebojí vystoupit z davu, a designéra, který je známý především svým maximálně minimalistickým přístupem, se může jevit přinejmenším překvapivá. A přece vás výsledek nadchne. 

Nástěnné hodiny Wall, které Jasper Morisson navrhl v roce 2008, nesou jeho charakteristický rukopis, barevná provedení přitom byla vybrána tak, aby souzněla s portfoliem dánské značky. Čistý, nekomplikovaný, a především funkční design tak nepostrádá ani špetku hravosti.

HAY Wall

HAY Wall

 

Mousqueton

Navržena s myšlenkou bezstarostných, veselých letních večerů, lampa Mousqueton je další novinkou mezi přenosnými lampami. Francouzská designérka Inga Sempé si dala za cíl navrhnout kousek, který bude natolik odolný, že ho s sebou budete moci vzít ven a klidně jej tam zapomenout. Neohrozí jej totiž déšť ani vítr, díky karabině v horní části můžete Mousqueton zavěsit do koruny stromu či na provázek.

HAY Mousqueton

HAY Mousqueton


… a další

Barevné kousky pro oživení interiéru tímto výčtem zdaleka nekončí. Rozšířila se třeba i kolekce nádobí z odolného a lehkého borosilikátového skla nebo řada přenosných lampiček PC. Proto neváhejte a prozkoumejte také další novinky HAY

HAY Borosilicate

HAY PC Portable


 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Novinky HAY pre jar 2023
Shopping from the EU? Switch to HAY’s Spring Arrivals

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít