Květnové novinky od Muuto

Květnové novinky od Muuto

12.05.
2020

Dominika Švandová

Dánská značka Muuto přichází s novými designovými kousky. Za pozornost stojí nejen nová řada pohovek In Situ a kolekce svítidel Rime, ale i několik kousků, které rozšiřují stávající kolekce nábytku. Novým pohledem na původní kolekce tak značka ukazuje, že kvalitní design není záležitostí jedné sezóny.

Pohovka mnoha možností – kolekce In Situ 

Designérské duo Anderssen & Voll navrhlo moderní pohovku In Situ v elegantním, vzdušném stylu pojícím v sobě vznešenost tradičních italských pohovek a skandinávskou jednoduchost. Hlavním cílem designérů bylo vytvořit sedací soupravu, která nabídne pohodlné sezení pro dva a vejde se i do menšího bytu, stejně tak ale najde své uplatnění i ve velkorysých prostorách, zvolíte-li větší, několikamístné provedení. Kolekce nabízí celkem devět modulů, díky kterým si pohovku jednoduše přizpůsobíte svým představám i interiéru. Zvolenou sestavu pak už stačí jen doladit polštáři stejného stylu a můžete si komfortu užívat naplno. 

Muuto In Situ

Muuto In Situ

 

Precizní minimalismus

Kolekce konferenčních stolů Workshop v čistém severském stylu se rozšířila o jídelní stoly. Ideály skandinávského nábytkářského řemesla s minimalistickým designem propojila dánská designérka Cecilie Manz, a vytvořila tak kolekci, jež svým provedením uspokojí i náročné perfekcionisty. 

Workshop Muuto

 

Židle Oslo o kousek výš 

Další z kousků designérů Anderssen & Voll představuje kolekce Oslo. Již zavedená řada sedacího nábytku zahrnující drobné pohovky, podnožky či jídelní židle nově nabízí také barové stoličky ve dvou výškách. Barové židle, stejně jako celá řada Oslo, jsou inspirovány řemeslnou tradicí západního norského pobřeží. Charakteristické jsou pro ně oblé tvary a nadýchané sedáky. Jejich hravost můžete navíc podtrhnout výběrem barevné potahové látky Kvadrat.

Muuto Oslo

 

Jednoduchá a závěsná Rime 

I když jde o jarní novinku, byly to námraza a led, které se staly inspirací pro novou řadu svítidel. Odtud získala i svůj název Rime (anglicky námraza). Nové závěsné lampy mají minimalisticky tvarované stínidlo z poloprůhledného, bílého, matného skla a upevnění, které v bílém provedení splývá se stínidlem, v jiných barvách pak naopak vytváří zajímavý kontrast. 

Muuto Rime

Muuto Rime

 

Stylové lenošení 

Outline Daybed navazuje na charakteristický design nadčasových pohovek Outline a přenáší ho do podoby moderní lenošky. Linie vycházející z architektury se pojí s kovovou podnoží pro vzdušný a elegantní vzhled. Není to však jen design, co dělá z Outline přední kolekci značky Muuto, ale především komfort, který sedací souprava, nyní obohacená o stylovou lenošku, nabízí. 

Muuto Outline Daybed

Muuto Outline Daybed

 

V odstínech noční oblohy

Staňte se na chvíli sami designéry při vytváření té správné variace policového systému Stacked. Ten nabízí celou řadu tvarů, velikostí a barev, díky kterým si jej sestavíte na míru vašemu vkusu a potřebám. Designová hra teď bude o to zajímavější, že se kolekce rozrostla o modulární kusy v provedení tmavě modré. Zda bude sofistikovaný odstín modré vévodit celému systému nebo se stane pouze kontrastním prvkem v kombinaci s dalšími neutrálními barvami je už na vás.

Muuto Stacked

Stacked Muuto

 

Zaujaly vás nové designové kousky? Pak neváhejte prozkoumat celou nabídku značky Muuto. O další kousky v nadčasovém severském stylu v ní není nouze. 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Májové novinky od Muuto

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít