Vitra nově na DesignVille

Vitra nově na DesignVille

30.11.
2016

Lucie Čačalová

Ježíšek u nás naděloval s předstihem a my máme velkou radost, že nám donesl prémiovou značku Vitra, jejíž ikonický sortiment můžete ode dneška na DesignVille zakoupit!

Vitra, rodinná firma původem ze Švýcarska, platí ve světě designu za absolutní špičku. O to větší máme radost, že právě o sortiment tohoto velikána se rozšířilo portfolio DesignVille. S předstihem jsme naskladnili nejznámější doplňky, s nimiž můžete potěšit blízké pod stromečkem a brzy v našem e-shopu i showroomu najdete i ikonické židle Eames a další nábytek značky Vitra, jež je prověřen desítkami let bohaté tradice značky.

Právě tradice, sahající do roku 1950, je to, co značku Vitra charakterizuje nejvíce. V průběhu let spolupracovala Vitra s největšími designérskými talenty 20. století a díky tomu má nyní značka jedinečné portfolio produktů. Židle Eames, věšáky Hang It All či černý ptáček Eames, vše z návrhu manželů a designérů Charlese a Ray Eamesových, či snad nástěnné hodiny od George Nelsona, jsou nezaměnitelnými představiteli špičkového designu minulého století. Pojďme se na ně podívat blíže!

Ikonická Eames Chair

Brzy se v našem e-shopu objeví židle Vitra Eames Chair, které beze sporu patří k ikonám moderního designu a s nadsázkou o ní můžeme říct, že se jedná o Rolls-Royce mezi židlemi. Židle Eames, kterou navrhli manželé a designéři Charles a Ray Eamesovi, má nespočet variant - od materiálového provedení, přes typy podnoží až po barvy a polstrování.

Všechny varianty však spojuje maximální kvalita, dokonalé provedení a nadčasový design. Desítky let výroby z židle Eames v kterékoliv variantě vytvořily v podstatě nerozbitný nábytek, jež perfektně reprezentuje značku a její poselství. Pokud si chcete svoji objednat již nyní, neváhejte nás kontaktovat!

Eames House Bird

Nenapodobitelný a přesto napodobovaný, to je černá figurka ptáka Eames House Bird. Originál si z cest po Americe přivezli dvorní designéři značky, manželé Ray a Charles Eamesovi, a udělali z něj hlavní dekoraci obývacího pokoje ve svém legendárním Eames House. Dřevěná soška má kořeny ve folklórních tradicích Ameriky, avšak nyní ji najdete po celém světě, neboť platí za nadčasovou dekoraci s tradicí, vkusem a vtipem.

Věšáky Hang It All

V designových skvostech Vitra často vycítíte nádech doby, v níž návrhy vznikaly. Jinak tomu není ani u věšáků Hang It All, které se poprvé začaly vyrábět již v roce 1953. Nejdříve barevností dřevěných kuliček, jež věšák zdobí, předvídaly blížící se barevnou éru 60. let. Skoro o pět desetiletí později pak v nových barevných variantách vzdávaly hold práci designérům Eamesovým. Až do dneška, kdy do interiérů vnáší eleganci, šarm a hravost minulého století.

Design prověřený léty se promítá i do funkce. Například jednotlivé kuličky na věšáku Hang It All jsou navrženy rovnoměrně tak, že věšáky můžete pověsit jeden vedle druhého a stále budou vypadat skvěle. 

Nástěnné hodiny Vitra Wall Clock

Design období 50. a 60. let 20. století je jasně identifikovatelný i v nástěnných hodinách z pera George Nelsona. Hodiny Ball Clock, jejichž tělo je tvořeno z kovové konstrukce zakončené barevnými kuličkami a rafičkami s výraznou šipkou ukazující čas, patří dnes mezi nadčasové ikony designu. Jinak na tom nejsou ani další provedení ve tvaru slunečních paprsků, slunečnice, oka, turbíny... Stačí si zkrátka vybrat to umělecké dílo, které na vaší zdi vynikne nejlépe.

Dekorativní panenky Gir

Alexander Girard, další z řady velikánů, jehož návrhy v portfoliu Vitra najdete, byl fascinován kulturou jižní Ameriky, Asie či východní Evropy. A tak, nejprve pro svoji vlastní domácnost, stvořil dekorativní dřevěné panenky Gir. Ty jsou ručně vyráběny i ručně malovány motivy z pověstí ze zmíněných zemí, přičemž v sérii najdete například i nám známého čerta.

Tácy a porcelán Vitra

Vedle panenek Gir vznikly v pracovně Alexandera Girarda i návrhy populárních překližkových táců a porcelánu s laminátovým povrchem s geometrickými vzory a typografií. Motiv diamantů, mřížky, grafů či použití zlaté barvy dělá z nádobí dekorativní předměty, které zdobí a zároveň bez problému odolají každodennímu používání. Kupříkladu tácy jsou velmi pevné, z vrchní strany laminátované a ze spodní strany je zřejmý krásný motiv dřevěné dýhy s logem značky.

Tradice v moderním pojetí

Vitra je především tradice, avšak rovnoceně vyvážená prací současných designérů. Tradice jim však udává směr, a proto byste možná ani policím Corniche, ani věšákům Coat Dots netipovali stáří jen pár let. Obojí reprezentuje hravé pojetí odkládacích prostor, jež uživateli umožňuje zapojit vlastní fantazii a vytvořit s pomocí tohoto drobného nábytku vlastní nástěnné instalace.

Tímto samozřejmě výčet sortimentu Vitra na DesignVille není u konce - však přesvědčte se sami! A hlavně se těšte na další ikony, mezi nimi například i židle Eames a další jedinečný nábytek, který na DesignVille brzy najdete!

P. S. Prohlédněte si sortiment Vitra v interiérech na naší pinterestové nástěnce.

Starší komentáře

  • 1

    Bellatrix , 30.11.2016 (15:32),

    Tak to je super, Vitra je špička a moje velká oblíbená.

  • 2

    Petra Luksova , 01.12.2016 (12:41),

    Těším se na židle. Přála bych si houpací RAR

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít