Tapety Ferm Living nově na DesignVille

Tapety Ferm Living nově na DesignVille

01.08.
2016

Lucie Čačalová

Psychadelické vzory a šílené kombinace barev jsou obvykle to, co si lidé představí pod slovem “tapety”. Tento trend z 80. let se naštěstí již dávno omrzel a tapety se pomalu vrací do kurzu. Tentokrát však v paletě decentních barev a střídmých vzorů, které výborně doplní skandinávský styl interiéru. A přesně takové jsou i kolekce tapet na zeď od Ferm Living.

Dánskou značku Ferm Living není nutné dlouze představovat - jejímu sortimentu jsme ostatně věnovali celý článek. Něco málo se však zmínit sluší a to především to, že jsou to právě tapety, které v roce 2005 uvedly Ferm Living do povědomí zastánců minimalistické estetiky v kombinaci s přírodními materiály a grafickými potisky.

Tapety na zeď najdete nově v sortimentu DesignVille.cz

A je to právě kolekce tapet v tlumených barvách s grafickými vzory, která rozšířila sortiment našeho obchodu a kterou vám nyní chci představit. Začněme ale čistě informativně tím, co mají tapety Ferm Living všechny společné: fúze moderny a tradice.

Potisk je proveden tradiční metodou tisku, která zajistí dlouhodobou výdrž barvy. Provedení je však moderní, jde o netkaný materiál v úpravě WallSmart, jež zajistí jednoduší a rychlejší aplikaci lepením za pomoci lepící směsi přímo na zeď. Materiál se nekrčí a lépe přilne na zeď, čímž odpadají obavy z nepovedeného lepení, které aplikaci tapet často provází.

Vedle kvalitního zpracování zaujmou promyšlené, často geometrické vzory a paleta barev, jíž dominuje bílá, šedá a mátová se zdobnými zlatými detaily. Z nabídky vzorů si vyberou příznivci nenápadné elegance, rozverné grafiky i třpytivé extravagance.

Oslavujte stylové bydlení s kolekcí tapet Confetti

Oslava a pro ni typické konfety jsou hlavním námětem kolekce Confetti, která vznikla při příležitosti oslav desetiletého výročí značky. Série v bílé, šedé, mátové a pudrově růžové barvě se třpytí decentním vzorkem zlatých konfet, jež jsou rozsypány po celém plátně. Chcete-li si do interiéru vnést trochu radosti z oslav, zkuste vytapetovat část pokoje a doplnit výrazným doplňkem ve zlaté barvě třpytek - například světly z kolekce Beat od Toma Dixona.

Černo-bílá variace na geometrii

Kdo se raději drží při zemi, může sáhnout po nestárnoucí kombinaci bílé, černé a šedé v geometrickém podání motivu rybí kosti. Tapety z kolekce Angle mají větší vzorek, který upoutá oko optickou hrou a například v kombinaci s lahvově zelenou vytvoří stylový interiér.

Oproti tomu tapeta Herringbone s drobnějším, jakoby rukou nakresleným vzorem je decentnější a snadněji se kombinuje. Hodí se i k vytapetování většího prostoru a kombinovat se dá třeba i s pastelovými odstíny barev.

Zaostřeno (nejen) na děti

Tapety na zeď jsou oblíbeným pomocníkem při zařizování dětského pokoje: jednak nabízejí různé vzory a jednak se dají relativně snadno odstranit ve chvíli, kdy dítko zatouží po jiném vzoru. Tapety z kolekce Harlequin a Half moon se hodí jednak do dětského pokoje, ale nic nebrání ani tomu, abyste jimi ozdobili i jinou místnost v bytě - například pracovnu či chodbu.

Decentní elegance kolekcí Lines a Arch

Interiéry v neutrálních tónech jsou sice nadčasové, snadno však po čase mohou sklouznout k nudě. Tapety mají tu vlastnost, že interiér nenápadně pozvednou na novou úroveň a jsou vlastně takovým malým uměleckým dílem, které doplňuje a zdobí interiér. Kolekce Lines s jemnými zlatými proužky je synonymem pro uhlazenost, kdy zlatá geometrie tvoří na zdi obrazce, které se jen těžko okoukají.

Naproti tomu tapety Arch s opakujícím se grafickým vzorem lehce evokují období 60. let. Tento retro prvek v barvě šedé nebo mentolové výborně zapadne například do pánského pokoje či ložnice v kombinaci s tmavým nábytkem nebo třeba subtilním policovým systémem Punctual.

Zdá se tedy, že kdo netapetuje, jako by ani nebyl. A proč ne? Některé trendy se při správné volbě barev a vzorů mohou v interiéru stát evergreenem, který již nebudete chtít opustit. Pro inspiraci se podívejte na naši nástěnku s interiéry, v nichž byly tapety na zeď Ferm Living použity.

V neposlední řadě se přijďte inspirovat přímo do našeho showroomu na ulici Vodova 68 v Brně, kde si nádherné vzorky tapet můžete prohlédnout na vlastní oči.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Tapety od Ferm Living

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít