Od tropického ostrova po Benátky: nové tapety od BorasTapeter

Od tropického ostrova po Benátky: nové tapety od BorasTapeter

03.02.
2022

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Naplnit domov zenovým klidem dálného východu, luxusem Miami v 70. letech nebo atmosférou Benátek a zároveň nakouknout k italské umělecké skupině Memphis Group rozhodně není nemožné. S kolekcemi tapet od BorasTapeter můžete jednoduše cestovat mezi Evropou, Amerikou, podívat se do africké Serengeti nebo čerpat klid od asijské orientální krajiny. Vydejte se na cestu mezi novinkami spolu s námi. 

The Apartment

Atmosféra plná soukromých večírků naplněných glamourem, uměním a uzavřenou společností. Vítejte v bytě, kde se koncentruje to nejlepší ze 70. a 80. let minulého století. Dveře vám pootevírá značka BorasTapeter svou kolekcí s příhodným názvem The Apartment. Vstupte a obdivujte tlumené tisky s metalickými detaily až po extravagantní vzory, od kterých se nelze odtrhnout.

The Apartment

Například tapeta Venice zpodobňuje krásná dekorativní okna benátských fasád. Pokud jste se v Itálii zabydleli, nadchne vás jistě i nepřehlédnutelný vzor Memphis inspirovaný stejnojmennou skupinou umělců. Tvůrčímu vyjádření vzdává hold i tapeta Velveteen, její pojmenování i vzhled našly inspiraci ve vzoru látky, jež plnila přehlídková mola v 80. letech. 

The Apartment

Komu by záře reflektorů módních přehlídek byla příliš, najde zalíbení v jemném třpytu vodní hladiny pláže v Malibu. Vlnění oceánu se propsalo na stejnojmenné tapety, tudíž se může příjemně rozlévat i po zdech ve vašem bytě a navodit pocit klidné mysli, kdykoliv vás tapeta obklopí.

The Apartment

 

Wild Animals

Naopak únik od městského života nacházíme v kolekci Wild Animals. Její motivy nás přenesou na africký kontinent plný barev a exotiky, díky znatelnému vintage nádechu jako bychom zároveň cestovali v čase. Ilustrace zachycující krajinu Madagaskaru, Samburu nebo parku Serengeti pořídíte vždy ve dvou provedeních, se zvířaty nebo bez nich. Jednu tak můžete doplnit druhou, případně volit mezi odvážnější a střídmější variantou.

Wild Animals

Život na africké savaně zpodobňuje tapeta Serengeti, která získala své jméno podle národního parku v Tanzanii. Pozorovat tak můžete žirafy, zebry i slony, kteří díky důkladnému vykreslení detailů působí téměř skutečně. Inspirací byly designérům i staré litografické časopisy a umělecká díla objevitelů, dle kterých volili spíše jemnější tóny béžové, zelené, modré a černé.

Wild Animals

Zatímco Serengeti nabízí i díky velkoformátovému rozměru tapety velmi realistický obraz přírody, Madagascar a Samburu sází na častější opakování motivu (ačkoliv se také jedná o velkoformátové tapety, s šířkou 180 cm). Možná tak teprve při bližším pohledu odhalíte obrysy tropických rostlin a v nich se ukrývajících živočichů.

Wild Animals

 

Eastern Simplicity

Od dobrodružství k zenu. S kolekcí Eastern Simplicity se přenášíme dál na východ, kde se necháme obklopit harmonickými, ručně malovanými motivy, které nabádají ke zpomalení a odpočinku. Skvěle se budou hodit nejen do ložnice, a to i díky tlumeným tónům pastelových i neutrálních barev.

Eastern Simplicity

Dancing Crane neboli tančící jeřáb se stal předlohou pro akvarelovou malbu umělkyně Emmy von Brömssen. Ptáka, který je uctíván v mnoha asijských kulturách, zachytila při jeho jarním tanečním rituálu. Vyberte si ze čtyř barevných provedeních a nechte jej, aby se roztančil i na vašich stěnách. 

Eastern Simplicity Dancing Crane

Pokud se vám při zmínce východního umění ihned vybaví obrazy umělce Katsushika Hokusaiho, zřejmě vás nepřekvapí, že se jeho slavné panorama zasněženého vrcholku hory Fuji a třpytících se vod tiché řeky Tama objevuje v kolekci také. Originální dřevoryt z 30. let 19. století proměnila švédská značka v tapetu ve spolupráci s Göteborgským muzeem Röhsska, které se specializuje na východoasijské umění.

Eastern Simplicity

V kolekci nechybí ani méně nápadné motivy, které tak pocit klidu navodí ještě o kus snáz. Například Ink Bamboo je tapeta s jemným orientálním potiskem na pozadí rýžového papíru, The Wave zase připomíná šumění vln nekonečného oceánu.

Eastern Simplicity Ink Bamboo

Eastern Simplicity The Wave

Novinky v portfoliu švédské značky BorasTapeter ukazují, s jakou rozmanitostí lze k designu tapet přistupovat. Vybrat si tak můžete z kvalitních vliesových tapet nejrůznějších vzorů barev, pomoci vám přitom může i náš článek o tom, jak vybrat tu pravou
 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Nové tapety od BorasTapeter

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít