Novinky pod taktovkou Northern

Novinky pod taktovkou Northern

16.03.
2020

Eliška Koukalová

Norská značka Northern představila novinky z řad nábytku, svítidel i doplňků. Zařadila mezi ně konferenční stolky, dřevěná křesla nebo koberce, jejichž struktura je inspirovaná přírodou a pohledem z ptačí perspektivy.

Den ode dne míjíme věci kolem sebe, aniž bychom se nad jejich vzhledem pozastavovali. Když to pak někdy uděláme, můžeme být mile překvapeni detailem, kterého jsme si u našeho oblíbeného kusu nábytku předtím nevšimli. Proto značka Northern vstupuje do nového roku s výzvou k zamyšlení a nacházení jiného úhlu pohledu na již známé tvary.

"Ne všechno je tak, jak se na první pohled může zdát. Chtěl jsem, aby se nad tím lidé pozastavili," - Per Olav Sølvberg. 

Nově navržené produkty tvořili designéři značky Northern s patnácti lety zkušeností. Za tu dobu pozorovali trendy i jejich vývoj. Na základě toho cítí potřebu vzdálit se umělým a dočasným materiálům a stavět na těch organických. Tedy stavět na pevných základech. 

Konferenční stolky Mass table

Mezi zástupce, kteří staví na pevných základech, patří třeba nové konferenční stolky Mass. Oděné do mosazi nebo oceli ve dvou úpravách oživí svým skoro sochařským vzhledem každý kout. Stolek tvoří dva kusy do sebe zapadajících plechů. I přes svůj jednolitý vzhled je kousek, který podle jeho tvůrců stírá hranice mezi praktickým nábytkem a současným uměním, plně funkční. Zejména díky otvorům po stranách, které skýtají prostor pro odkládání každodenních předmětů. Jeho tvarování je také důkazem, že ne každý kus nábytku musí být nutně mohutný, aby plnil několik funkcí. 

Northern stolky Mass

Northern stolek Mass

 

Koberce Row 

Úhledné řady obdělávaných polí se staly předlohou pro hladké řady měkké vlny nové kolekce koberců Row. Připomínají tak krajinu z výšky, která je jinak vlastní jen ptákům. Kreativci ze Studia Terhedebrügge koberce v několika velikostech a tvarech protkali různě vedenými rovnoběžnými čarami a rýhami. Této struktuře, jejíž jednotlivá vlákna řemeslníci vyřezávají ručně, dává dobře vyniknout monochromatický vzhled. Také barvy koberců se v souladu s přírodou drží zemitých tónů. 

Northern koberce Row

Northern koberce Row

 

Křesla Oaki Lounge Chair

Osobité a luxusem dýchající židle Oaki se rozrostly o další variantu – křesla Oaki Lounge. Jejich design v sobě pojí severské know-how s japonským truhlářským uměním. Výsledkem je tak hladký a minimalistický vzhled i ve velkorysých proporcích křesla. Pohodlná a přesto jemná křesla se vyrábí hned ve třech variantách.

Northern křeslo Oaki Lounge

Northern křeslo Oaki Lounge

 

Nástěnná lampa Balancer

Čisté architektonické linie spolu s praktickým polohováním dělají z lampy Balancer ideální volbu do celé řady prostor. Posouvá se svisle podél lišty pro nastavení úhlu světla a její otáčíve stínítko nasměřuje či naopak utlumí paprsky podle potřeby. Rameno lze prodlužovat a pohybovat s ním v libovolné výšce. 

Northern nástěnná lampa Balancer

 

Servírovací stolky Loud

Stolek Loud, překládáno jako hlasitý, má rozhodně co říct k současnému stylu servírovacích stolků vytvořených ve skandinávském stylu. Ať už stojí v ústraní nebo v koutě, jeho expresivní vzhled si pozornost jistě zajistí. Připoutá ji nejen vzezřením, ale i obsahem. Na dubových nohou s kolečky spočívá prostorná skříňka, která představuje místo pro uložení vašeho oblíbeného drinku nebo servírovacího nádobí. Interiér stolku ukrývá poličku pro skleněné nádobí. Ty před vyklouznutím ochrání kovové hrany. Variabilitě využití se meze nekladou, Loud může sloužit také jako nečekaný doplněk a úložný prostor do koupelny. 

Northern Loud

Northern Loud

Northern Loud

 

Svítidla Snowball

Lampy řady Snowball září portfoliem značky Northern od začátku jejího fungování. Díky jejich oblíbenosti se dočkaly nového zpracování, tedy matné černé a mosazné podoby. Svými nadčasovými a geometricky přesnými tvary vytvoří i přes nenápadnou siluetu ohnisko celé místnosti. Design lamp v sobě prolíná moderní pojetí lamp Bauhaus spolu s přísadou futurismu a kubismu. 

Northern svítidla Snowball

Northern svítidla Snowball

Právě období blížícího se jara je dobou, kdy své designové novinky představují i další značky. Sledujte naši sekci novinek, ať vám žádné z nich neuniknou! 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Novinky pod taktovkou Northern

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít