Jedinečná svítidla Fritz Hansen

Jedinečná svítidla Fritz Hansen

21.08.
2019

Dominika Švandová

Naposledy jsme vám ukázali naše oblíbené ikonické kousky z řad židlí a křesel, které do DesignVille přichází spolu se značkou Fritz Hansen. Nabídka Fritz Hansen je však bohatá také na jedinečná svítidla. Řada z nich pochází od značek, jež Fritz Hansen přebral pod svá křídla, aby tak svou nabídku obohatil o další zajímavé kousky. Mezi svítidly proto najdete také svítidla původně navržená pro značku Lightyears či Kaiser.

Svítidla Lightyears Caravaggio

Svítidla Caravaggio navrhla v roce 2005 dánská designerka Cecilie Manz pro značku Lightyears, která pod Fritz Hansen přešla v roce 2015. Cílem Manz bylo vytvořit design, který bude slušet malým i velkým svítidlům. Vznikla tak řada závěsných svítidel s jemně tvarovaými stínidly a industriálním vyzněním. Kolekce závěsných svítidel se později rozrostla o nástěnná svítidla a stolní a stojací lampy. K původnímu lesklému designu navíc přibyla provedení s matným povrchem nebo svítidla z opálu.

Caravaggio

Caravaggio

Caravaggio

Svítidla Kaiser Idell

Kaiser Idell je kolekce svítidel průkopníka plastického designu Christiana Della. Ikonická kolekce, která vznikla v 30. letech minulého století, se vyznačuje především poutavým designem inspirovaným uměleckou školou Bauhaus.

V kolekci Kaiser Idell najdete celou řadu svítidel, od minimalistických závěsných, až po unikátní nástěnná svítidla, která využívají nůžkového mechanismu. Ten umožňuje s lampou pohybovat v rozpětí až 42 cm. Nadčasové lampy vyrobené z oceli a mosazi jsou ručně lakované a dostupné v matných i lesklých provedeních různých barev. 

Kaiser Idell

Kaiser Idell

Kaiser Idell

Svítidla Suspence

Estetika, balanc, funkčnost – to jsou svítidla Suspence, která pro značku Fritz Hansen navrhlo dánsko-italské designérské duo GamFratesi. Dokonale vybalancovaný tvar svítidel je tvořen tažením hliníku. Díky této technice se lampa v horní části zúžuje a plynuje navazuje na závěsný kabel. Svítidlům Suspense nechybí ani difuzér, jež svým tvarem dokonale doplňuje ucelený vzhled lamp a světlo příjemně rozptýlí.

Suspence

suspence

Suspence2

Jedinečným kouskem v kolekci je podlahová lampa. Svítidlo určené k postavení na podlahu, terasu, schody a další horizontální povrchy je vyrobené z poloprůhledného opálu a tak vyzařuje příjemné světlo po celém svém povrchu. Praktickým detailem je pak silikonové ouško, pomocí kterého můžete lampu snadno přemisťovat tam, kde je zdroj světla zrovna potřeba. 

suspence

Svítidla Lightyears Orient

Svítidla exotického pojetí Orient navrhl dánský designér Jo Hammerborg již v roce 1963. Na trh se tato precizní, ručně vyráběná svítidla vrátila po 50 letech pod značkou Lightyears. Stínidlo z lakovaného, na dřevěné formě tvarovaného hliníku důmyslně ukrývá světelný zdroj a vytváří tak měkké světlo, které není příliš oslňující. Vršek stínidla z palisandrového dřeva dodává svítidlu jeho nezaměnitelný charakter. 

orient

orient

orient

Svítidla Mingus

Elegantní závěsná svítidla Mingus navrhla stejně jako kolekci Caravaggio designérka Cecilie Manz. Stínítko jednoduchých geometrických tvarů je vyrobeno z matně lakovaného hliníku a v horní části doplněno částí z akrylátu, která umožňuje světlu pronikat ven. V našem sortimentu najdete hned několik jemných odstínů neutrální šedé, zelené a bílé. 

mingus

Mingus

mingus

Vybranými kolekcemi nabídka svítidel zdaleka nekončí. Prohlédněte si celou kolekci svítidel Fritz Hansen! 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Jedinečná svietidlá Fritz Hansen
Shopping from the EU? Switch to Fritz Hansen luminaires

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít