Představujeme novinky od HAY

Představujeme novinky od HAY

25.08.
2020

Dominika Švandová

Pokud patříte mezi milovníky kusů nábytku s originálními vlastnostmi, pojďte se seznámit s novinkami značky HAY. Najdete mezi nimi naprosto variabilní pohovku, pohodlné křeslo s důmyslným otáčivým mechanismem nebo stínidla, která není nutné zavěsit.

Design ohleduplný k přírodě

Seznamte se – kolekce pohovek Arbour. Pyšní se značkou udržitelnosti Nordic Swan, kterou získala jako vůbec první v Dánsku. Označení enviromentální ohleduplnosti se vztahuje jak na polštáře, tak na konstrukci. Kromě toho je pohovka Arbour synonymem pro spojení čisté skandinávské estetiky, vysokého komfortu a kvalitnch materiálů. Díky volně loženým polštářům si navíc jednotlivé části polstrování můžete dle libosti přeskládat, vytvoříte tak unikátní pohovku pro každou polohu. Kolekce Arbour navíc nabízí několik materiálových i barevných provedení, nemusíte se tak bát, že by se mezi nimi nenašla kombinace padnoucí ke zbytku vašeho interiéru.
 

 

Pohovka Arbour od HAY

Pohovka Arbour od HAY

 

Pohodlí a pohyb v jednom

Na komfort se zaměřilo také dánské designérské duo Gamfratesi při návrhů nového křesla. V kolekci křesel Dorso designéři spojili pohodlí klasického křesla spolu s praktickým prvkem typickým pro kancelářeské židle – otočným mechanismem, který sedícímu umožní otáčení o 360 stupňů. Dosáhli toho kombinací elegantní oblé skořepiny a čtyřnohé otočné podnože. Díky své flexibilitě najde tato novinka využití v celé řadě veřejných prostor i v domácnostech, kde  jeho majitelé ocení jeho kompaktní provedení. 

Křeslo Dorso od HAY

Křeslo Dorso od HAY

křeslo Dorso od HAY

 

Design s mongolskými kořeny

Dánsko, Japonsko, Mongolsko. Země sice vzdálené, navzájem se však potkávající v kolekci Pao Steel. Pro vytvoření nové kolekce závěsných svítidel se severská značka HAY spojila s předním japonským designérem Naoto Fukasawou. Vznikla tak jednoduchá svítidla se stínidly z práškově lakované oceli vytvarované po vzoru tradičních mongolských stanů Pao. Právě stětlo ze stanů, které v noci prozařuje mongolskou krajinu, inspirovalo designéra k návrhu svítidel poskytujícím jemné osvětlení a útulnou atmosféru. Vedle minimalisické bílé, šedé a černé můžete zvolit červené provedení, které krásně vyniká díky vysoce lesklému povrchu. 

Svítidlo Pao Steel od HAY

Svítidlo Pao Steel  od HAY

Svítidlo Pao Steel od HAY

 

Hravá stínidla Bonbon

Ojedinělý a nečekaný koncept v sobě ukrývají svítidla kolekce Bonbon. Stínidla inspirovaná kresbami designérky Any Kraš zaujmou svým netypickým tvarem i provedením. Autorka pracovala s představou čáry na papíře jako nitě, stínidlo je zhotoveno z kovové konstrukce kolem které je ovinutá ručně tkaná textilie s reliéfem připomínajícím jednotlivé nitky. Lampy Bonbon, které zaujmou i barevným provedením mohou být zavěšeny nebo stát kdekoliv v místnosti jako solitér.

Bonbon od HAY

Bonbon od HAY

Bonbon od HAY
 

Pokud vás novinky značky HAY zaujay, máme pro vás dobrou zprávu. Tímto výčtem jejich přísun totiž nekončí. V HAY rozšířili také třeba oblíbenou kolekci Sowden, která nyní obsahuje i varné konvice nebo topinkovač v hravých barevných provedeních, která jsou pro kolekci typická. Netradičním a až překvapivě jednoduchým oživením prostoru může být neon z nové kolekce Tube Led. Místnosti propůjčí barevný nádech, stane se také zdrojem příjemného množství světla. Rozrostla se i oblíbená kolekce ručně tkaných koberců Peas o Peas Random s nepravodelnou texturou. Přesvěčte se sami a vybírejte v kategorii novinek HAY

Ste zo Slovenska? Prejdite na Predstavujeme novinky od HAY

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít