Židle, které spojují tradici s inovací

Židle, které spojují tradici s inovací

30.05.
2018

Markéta Kubešová

S radostí Vám představujeme novou řadu židlí Herit značky Normann Copenhagen. Židle vycházejí ze vzhledu dánské designerské tradice, za jejich realizaci však vděčíme moderním technologiím.

Nová řada židlí Herit byla navržena svým autorem Simonem Legaldem tak, aby reflektovala různé éry dánského designu. Podle toho byla také pojmenována zkráceným anglickým heritage - dědictví. Autor se však zároveň snažil o navržení výrazného a samostatně fungujícího designu moderní doby.

židle Herit

Vznikla tak příjemně ucelená řada židlí v pěti klasických odstínech. Volnost výběru u židlí Herit budete mít i co se týče materiálu. Dřevěná podnož je ve variantách přírodního a tmavšího kouřového dubu a sedák může být buď plastový (stejně jako opěradlo) či honosnější s látkovým čalouněním nebo v kůži. Co se týče typu, v nabídce jsou židle s jednoduchým opěrákem a varianta obohacená o područky.

židle Herit

židle Herit

židle Herit

Díky pestré nabídce v rámci jedné řady se dá s výběrem židlí pohrát - pěkně vypadá i nakombinovaných více typů. Takové seskupení bude vyznívat živěji, zároveň se však nemusíte bát, že vznikne divočina. Barvy jsou střídmé a vzájemně spolu ladí.

židle Herit

Realizace této řady však nebyla jen tak. Zprvu se dokonce zdálo, že splývající linie nesoucí se návrhy Simona Legalda budou nerealizovatelné. Standardní techniky ohýbání plastu totiž nedokážou pracovat s průměrem širším jak 10 mm, a tak byl projekt na nějakou dobu odložen.

Simon Legald se k nemu vrátil teprve až narazil na malou továrnu na severu Itálie, která vyvinula zbrusu nový způsob ohýbání plastů. Jde o techniku na principu vstřikování pěny do plastové konstrukce. Ta umožňuje velké rozpětí v tloušťce, aniž by se design hroutil.

židle Herit

židle Herit

Tvar zakřivení židle není ani v nejmenším náhodný - byl vytvořen tak, aby kopíroval tvar těla a poskytoval mu ideální oporu.

židle Herit

Židle Herit jsou spojením inspirace v historii a moderních technologií a my jsme zvědaví, jaký typ z naší nabídky nejvíce zaujal vás.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Stoličky, ktoré spájajú tradíciu s inováciou

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít