Nová značka na DesignVille: New Works

Nová značka na DesignVille: New Works

11.05.
2021

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Stvořit prostor pro ničím nesvázaný experiment, ze kterého vyvěrá ten nejlepší design, bylo prvotním záměrem zakladatelů značky New Works. Jsme rádi, že produkty New Works nově zdobí i portfolio DesignVille a mohou tak zkrášlit také vaše interiéry.

Experimentální přístup je spolu s důrazem na taktilitu, řemeslo a úctu k přírodě mezi hlavními hodnotami značky. Šetrný přístup k přírodě značka reflektuje také v přístupu k materiálu. Zakladatelé Nikolaj Meier a Knut Bendik Humlevik se snaží vystoupit ze stereotypního zaměření skandinávského designu téměř výlučně na dřevo, preferují tak použití kovu v kombinaci s různými přírodními kameny. 

New Works stůl Florence

New Works Covent

Důraz na materiál je citelný třeba při pohledu na zrcadla Aura, která jsou jeho ztělesněním ještě podtrženým minimalistickými liniemi. Skrze ty dává vyniknout materiálu také stolek Mass a stejnojmenná lenoška. V tvorbě dánské značky, která vznikla roku 2015, lze rozeznat také zmíněný umělecký přístup ve snaze tvořit kousky připomínající ty z galerie, jen dostupnější.

New Works lenoška Mass

Sochařské umění připomíná hned několik zástupců z portfolia značky v čele se stolními lampami Kizu. Pomocí zvolených tvarů a materiálů dosáhl jejich designér Lars Tornøe skulptulárního designu vyzařujcího harmonii a vyváženost. Zatímco noblesní mramorový podstavec spočívá na povrchu s neochvějnou jistotou, stínidlo ve tvaru polokoule jako by se balancujíc snažilo ošálit gravitaci. 

New Works lampa Kizu

New Works lampa Kizu

Vzdor zemské přitažlivosti je vlastní i závěsnému svítidlu Tense. Svým tvarem a materiálem jej s trochou fantazie snadno můžeme označit za obláček vznášející se místností. Tenká, téměř nepatrná lanka drží rozměrné stínidlo vyrobené z netkané recyklovatelné textilie Tyvek, která rozptyluje vycházející světlo a dodává mu na měkkosti a éteričnosti. V největším provedení se stane se svými 120 centimetry dominantou místnosti.

New Works lampa Tense

New Works lampa Tense

V portfoliu New Works najdete také pohovky nebo židle. Příkladem může být kolekce Covent, jejíž příjemně oblé a nekomplikované tvary umožňují snadné sladění se zbytkem interiéru. Ať už si vyberete vzdušnější provedení s kovovou podnoží nebo klasické pojetí pohovky, kompromis v pohodlí dělat nebudete – je totiž ústředním bodem celé kolekce.

New Works Covent Sofa

New Works Covent

New Works židle Covent

Nabídku nábytku z dílny New Works doplňují i kousky z řady Florence. Hrou geometrických tvarů z kovu, skla a mramoru vytvořilo designérské duo Knut Bendik Humlevik & Josefine Hedemann odkládací stolky a policové sestavy. Výrazný design každého z nich dokáže upoutat pozornost sám o sobě, zároveň byla kolekce navržena s myšlenkou nabídnout místo pro vystavení oblíbených předmětů.

New Works police Florence

New Works stolky Florence

Pokud vás zmíněný nábytek a svítidla z portfolia dánské novinky také okouzlil, můžete prozkoumat i další kousky od značky New Works, které se zanedlouho jistě rozrostou o další. 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Nová značka na DesignVille: New Works
Shopping from the EU? Switch to New brand at DesignVille: New Works

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít