Podzimní novinky od Menu

Podzimní novinky od Menu

31.10.
2016

Lucie Čačalová

Dánská značka Menu má v sortimentu spoustu novinek, z nichž některé představila i na veletrhu Maison et Objet v Paříži. Těšit se můžete na krásné židle, nové barvy oblíbených mlýnků Bottle...Však se pojďte podívat sami!

Moderní reminiscence tradičních židlí

Kolekce židlí Synnes je novinkou, která rozhodně stojí za povšimnutí. Design dřevěných židliček odkazuje k tradičnímu skandinávskému nábytkářství - precizní zpracování a kvalitní materiály (dub a jasan) jsou tedy samozřejmostí.

Za designem židlí stojí norský designér Falke Svatun, který je mimochodem považován za jeden z největších současných talentů skandinávského designu. V židličkách se budete cítit maximálně pohodlně, jejich opěradlo je totiž tvarované do oblouku a navozuje pocit, jakoby vás někdo objímal.

Podzimní barvy mlýnků Bottle

Mlýnky Bottle Grinder už dlouho patří mezi bestseller Menu a pravidelně se jejich řady rozrůstají o nové barvy. Tentokrát je to podzimně laděná kombinace hořčicové barvy Burned Yellow a námořnická kombinace světle a tmavě modré Classic Blue. Mimochodem, obě varianty odkazují k top podzimním barvám tak, jak je vybralo Pantone a jak jsme vám je představili v naší podzimní inspiraci

Věšáky Afteroom v novém pojetí

Minimalistická kolekce Afteroom z dílny stejnojmeného švédského dua se rozrostla o dvě nové varianty věšáků. Varianta white/chrome vychází z bílého věšáku doplněného o chromové detaily, zatímco pojetí black/brass se odráží od černého věšáku, který obohacuje o mosazné prvky. Vztyčným bodem obou provedení jsou vínově červené detaily. 

Skandinávci nepoužívají nám tak dobře známá poutka, ale oblečení přehazují přes věšáky anebo si vypomůžou ramínkem.

Minimalistická oválná zrcadla

Zrcadla Norm v minimalistickém designu našich oblíbených Norm Architects skvostně doplní koupelnu, chodbu nebo jiný prostor. Umístit je můžete horizontálně i vertikálně anebo je také kombinovat mezi sebou.

Závěsné lampy JWDA

Ke stolním lampám JWDA jsme doplnili "sourozence" v podobě závěsných variant těchto minimalistických svítidel, které čerpají z tvarosloví klasické olejové lampy. Ačkoliv mají decentní tvar, oplývají silným výrazem a jsou tak ideální jako lampa na noční stolek, nad kuchyňský pult nebo tam, kde je potřeba vytvořit útulnou atmosféru pomocí tlumenějšího světla (všechny lampy mají totiž stmívač).

Nové přírůstky do kolekce Tribeca Series

Tribeca Series - kolekci lamp inspirovanou Amerikou 30. let 20. století - snad ani není třeba představovat. Rozšířili jsme ji o lustr Harrison a stolní lampu Collister a také o ocelové provedení všech lamp. Vedle černých a mosazných tónů můžete nyní dodat interiéru trochu retro nádechu i v chladné ocelově kovové barvě. 

Pro Menu je typický decentní, minimalistický styl, kde na prvním místě je vždy kvalita, funkce a estetická hodnota. A ani tyto novinky nejsou výjimkou, naopak tyto hodnoty maximálně akcentují, nemyslíte?

Ste zo Slovenska? Prejdite na Jesenné novinky od Menu

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít