Jarní novinky od Menu

Jarní novinky od Menu

03.02.
2016

Michal Horák

Na tradičních veletrzích designu, které se konají každý rok v lednu a únoru, představila dánská značka Menu kolekci novinek z loňského podzimu i začátku tohoto roku. Pojďme se na ně blíže podívat.

Nová kolekce byla vytvořena v minimalistickém duchu a je inspirována stylem modernismu. Firma Menu tuto kolekci nazývá sloganem „Modernism Reimagined“. Většina novinek je dostupná během tří týdnů, část z nich má dostupnost delší. Objednávat však můžete již nyní.

A na jaké novinky se konkrétně můžete těšit?

Nerezové mlýnky Bottle

Mlýnky na koření Bottle jsou nově k dispozici v provedení z kartáčované (broušené) a také leštěné nerezové oceli. Nové varianty tak doplňují populární kolekci mlýnků z dílny dánského studia Norm Architects, které tvoří designérské duo Jonas Bjerre-Poulsen a Kasper Rønn.

Nerezové mlýnky Bottle

Stylový zahradní nábytek WM String

WM String je kolekce lehkých, snadno přenosných židlí a křesel z lakovaného kovu, které lze použít jak v interiéru, tak zejména exteriéru. Nábytek navrhli designéři Wendy Legro a Maarten Collignon z holandského design studia WM.

Zahradní nábytek WM String

Věšáky Anker Rack a kolekce polštářů a dek Rain

Chytře vymyšlený, praktický věšák Anker Rack z bíle, anebo černě lakovaného kovu se hodí do hotelů či restaurací, ale i do ložnice. Pro Menu jej navrhli designéři Christian Troels a Jonas Birkebæk Poulsen.

Kolekci polštářů a dek Rain ze 100% vlny navrhly designérky Signe Hytte a Kristina Kjær. Při navrhování se držely starých řemesel a tradičních postupů, proto je vše vyrobeno na klasických pletacích strojích. Vzor je inspirovaný temným a melancholickým podnebím Skandinávie.

Věšák Anker Rack

Věšák Anker Rack

„Skládané“ vázy Folded

Vázy Folded zaujmou netradičním skládaným tvarem, který navrhla dánská designérka Amanda Betz. Jsou vyrobené z keramického jílu a k dispozici ve třech zemitých tónech: Ash, Carbon, Taupe a také ve vysoké verzi.

Vázy Folded

Konferenční stolky Turning Table

Německá designérka Theresa Arns hledala způsob, jak efektivně zkombinovat stůl s úložným prostorem. Vzniknul tak originální konferenční stolek s víkem, které se dá elegantně odklopit otočením kolem jedné z nožek. K dispozici v provedení Black Ash a White Oak.

Stolek Turning Table

Stolní lampa Conic

Lampa Conic Table Lamp je praktická, přesto však hravá. Lampa je z lakované oceli a její součástí je také stmívač. Autorem designu je Thomas Bentzen.

Lampa Conic

Kolekce hodin a budíků z kartáčovaného kovu

Již zmiňované dánské designérské studio Norm Architects pro Menu navrhlo nová provedení hodin a budíků z kovu. Nástěnné hodiny Norm Wall Clock jsou tak nově k dispozici v provedení z broušené nerezové oceli a broušené mosazi. Taktéž otočné budíky Tumbler se dočkaly ocelové a mosazné varianty.

Hodiny Norm Wall Clock

Budík Tumbler Steel

Nástěnné lampy Staple

Lampy Staple rozšiřují již existující kolekci industriálních svítidel Tribeca, inspirované estetikou New Yorku 30. let minulého století. K dispozici v provedení černě lakované oceli anebo v provedení mosazném.

Lampa Staple

Příborový set New Norm Cutlery

New Norm Cutlery je příborový set nadčasové a velmi odolné konstrukce. Díky tomu se rychle stal oblíbeným mezi provozovateli restaurací po celém světě. Na DesignVille k dispozici v černé variantě. Autory designu je taktéž slavné duo Norm Architects.

Příborový set New Norm Cutlery Black

Nakonec zbývá dodat, že výčet novinek Menu rozhodně není konečný a v představování budeme dále pokračovat na tomto blogu. Chcete se o novinkách dozvědět jako první? Stačí odebírat newsletter DesignVille, anebo nás sledovat na Instagramu, Facebooku, či Pinterestu

Starší komentáře

  • 1

    Eva , 03.02.2016 (17:08),

    Nádhera ty barvy... Menu je moje srdcovka

  • 2

    Janet , 03.02.2016 (19:28),

    Polstáře a svítidla mě teda dostaly! :) Super.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Jarné novinky od Menu

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít