Muuto podzimní designové novinky 2018

Muuto podzimní designové novinky 2018

01.10.
2018

Kateřina Šmaková

Podzim je tu! A k tomuto období neodmyslitelně patří přehlídka podzimních novinek značky Muuto. Těšit se můžete na zcela nové kolekce i rozšíření kolekcí stávajících. Tak nastražte všechny smysly, jdeme na to!

Z kouzelného světa svítidel aneb multifunkčnost především

Ačkoliv se to nemusí na první pohled zcela zdát, světlo hraje velmi významnou roli, a obzvláště v interiéru to platí dvojnásob. Působí velkou měrou na naši psychiku, dotváří přítomnou atmosféru a velkým dílem se podílí na tom, zda se cítíme pohodlně či je tomu zcela naopak. 

Značka Muuto si je tohoto faktu vědoma, a tak není divu, že do svého podzimního repertoáru zařadila novinky z doslova kouzelného světa svítidel. 

První novinkou jsou Lampy Beam, jež se pyšní minimalistickými liniemi, moderním designem a také velmi praktickou rotační základnou, která svítidlu dodává zcela nový rozměr. Svítidla pochází z dílny mladého kanadského návrháře a designéra Toma Chunga, který ve svých dílech lehce kombinuje současnou kulturu s průmyslovými odkazy. Osobitý rukopis v podobě této netypické kombinace je na první pohled zřetelný také u lamp Beam. Inu, posuďte sami... 

Lampa Beam

Lampy Beam

První myšlenka na lampu Beam se v mysli designéra Toma Chunga objevila při renovaci domu, kde vyrůstal. Tom navrhl polici, jež oddělila obývací pokoj od chodby a potřeboval doslova geniální světlo, které dostatečně osvítí obývací pokoj, v případě potřeby ale také sousední chodbu. 

A tak spatřila světlo světa Lampa Beam – paprsek světla procházející válcovitou trubkou se stmívačem, jež umožňuje měnit intenzitu světla na obou stranách válce. 

Lampa Beam

Osvětlením Beam to nekončí! Značka Muuto oživila kolekci závěsných lamp Under The Bell novými přírůstky v podobě menších variant původních originálů. Lampu Under The Bell o průměru 55 cm v černém, šedém, ale i bílém provedení lze tak nyní nainstalovat do nejrůznějších zákoutí jakýchkoliv rozměrů. 

Under The Bell

Příběh, který se váže se vznikem Under The Bell, je poněkud netypický. Návrhář Boris Berlin z dánského designérského studia Iskos-Berlin měl v plánu strávit příjemný večer s přáteli v poklidné restauraci. Realita se však od jeho vytoužených představ poněkud lišila. Hluk byl na Borise v restauraci příliš. A právě tato nekomfortní situace jej přivedla k nápadu navrhnout „akustickou kopuli“ pro každý stůl restauračního zařízení

Under The Bell

Under The Bell

Lampa větších i menších rozměrů tak disponuje měkkou polymerovou plstí na povrchu, jež zlepšuje akustiku místnosti.  

Moderní design a dramatický výraz s náznaky skandinávského šarmu tedy nejsou tím jediným, čím kolekce Under The Bell zaujme. Naopak, multifunkčnost v podobě kouzel s akustikou a nelhostejný vztah k životnímu prostředí (lampa je vyrobena ze 100% recyklovatelných PET vláken) ji hrají perfektně do karet.

Under The Bell

Posezení v „Muuto“ stylu, jež myslí i na ty nejmenší detaily

Kolekce židlí Fiber je považována za notoricky známou, a to především díky svému specifickému provedení. Židle jsou vyrobeny z inovativního bio kompozitního materiálu, jež obsahuje 25 % dřevěných vláken. Tato jedinečnost neminula ani nový přírůstek v podobě křesla Fiber Lounge Chair, jež díky měkké siluetě a přátelským křivkám vytváří velmi příjemný vizuální zážitek. 

Fiber Lounge Chair

Fiber Lounge Chair

Novinka v podobě Fiber Lounge chair je k dispozici s dřevěnou i kovovou podnoží, a to ve variantě v kůži či s textilním potahem ve více barevných provedeních. 

Fiber Lounge Chair

Zkrátka nepřišla ani kolekce pohovek Outline, jež se rozrostla o nové členy – Outline High Back se zvýšenými zády. Právě vyšší opěrná část vytvoří nezaměnitelný pocit soukromí i v případě prostornějších otevřených místností. 

Pohovky Outline

Pohovka s velkorysými tvary, jež zcela vystihují aspekty, jako je minimalismus, elegance a maximálního pohodlí, tak skvěle zapadne nejen do prostor veřejného sektoru, ale i do domácího interiéru zařízeného s invencí a citem.

Pohovky Outline

Další nové kousky z dílny Muuto

Věšáky The Dots, jež se neodmyslitelně řadí k designovým bestsellerům již od doby, co byly představeny světu, jsou nově k dostání také ve variantě v provedení z ořechového dřeva

Jste-li zastánci spíše přírodních méně nápadných doplňků a dekorací, pak jsou pro vás kulaté věšáky v přírodním dubu či v novém provedení z ořechového dřeva tím pravým, doslova ořechovým. Nebojíte-li se naopak výraznějších odstínů, pak jsou vám přímo šité na míru kousky v pastelových barvách. Bát se však nemusíte jakékoliv kombinace. 

The Dots

Kolekce věšáků The Dots zahrnuje několik barevných variací v několika velikostech, výsledné grafické uspořádání, je tedy jen na vaši fantazii. Zaručeno navíc máte, že váš příbytek bude zdobit originální umělecké dílo, jež se může zároveň pochlubit praktičností, dokonalou funkčností a v neposlední řade tolik kýženou vizuální hravostí

The Dots

Věšáky jsou navíc vyráběny a tvarovány tak, aby došlo k minimálnímu plýtvání materiálu, za což od nás dostávají body navíc.  

The Dots

Portfolio značky Muuto dále okořenilo umělecké dílo v podobě koberců Pebble Rug, jež pochází z dílny dánské designérky Margrethe Odgaard. Ta chtěla při tvorbě koberců využít materiály, které aktivují vzájemné působení světla v prostoru. Spojením juty – materiálu, jež odráží světlo a vlny, jež naopak světlo absorbuje, získává koberec moderní a vyvážený výraz. 

Při výběru barev se designérka nechala inspirovat přírodními materiály – borovicí, kamenem a dubem. Vznikly tak 4 unikátní barevné varianty laděné do velmi jemných tónů. 

Pebble Rub

Při volbě materiálů se krom hry se světlem Margrethe inspirovala smyslným nádechem oblázkové pláže, jež díky svému ojedinělému povrchu jako by vybízela k chůzi na boso. No posuďte sami, neprošli byste se? :) 

Pebble Rub

Pebble Rub

V článku doporučujeme

Ste zo Slovenska? Prejdite na Muuto jesenné dizajnové novinky 2018

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít