Multifunkční police, které si zamilujete

Multifunkční police, které si zamilujete

01.03.
2017

Lucie Čačalová

Jmenují se Folded a jsou to superhrdinové mezi nástěnnými policemi. Mají totiž, přesně jako akční hrdinové, nadpřirozenou schopnost zachraňovat svět a navíc u toho vždy vypadat skvěle. Pojďte se na ně podívat blíž :-)

Možná vám srovnání „obyčejných“ polic s dovednostmi Supermana připadá troufalé. Police na zeď Folded však vykazují všechny znaky moderního hrdiny: ušetří vám každý den nejednu minutu, neboť v podstatě kdekoliv v domácnosti vnesou řád do věcí, jejichž reorganizace vám denodenně bere drahocenný čas. A co je víc, než trocha času navíc při práci či ranním odchodu z domu?

Ještě než vás pozveme k prohlídce nápadů, jak Folded využít a nastylovat v různých částech interiéru, pojďme policím dopřát řádné uvedení:

  • Folded je nová kolekce nástěnných polic od značky Muuto. Obsahuje police ve čtyřech velikostech (XS, S, M nebo L) a pěti barvách (černá, šedá, oranžová, modro-šedá a olivová).
  • Každá police je vyrobena z jednoho kusu ohýbané oceli a matně lakovaná - díky tomu se snadno udržuje a lehce zapadne do každého interiéru.
  • Police je důmyslně navržena tak, aby poskytovatala maximálně univerzální úložný prostor - hloubka police je rozdělena přepážkou pro lepší organizaci a nechybí ani háčky k zavěšení.

Folded_group_3_colors_0677_white-med

Organizovaná pracovna i předsíň

Kancelář nebo pracovna je místo, kde i přes snahu jejího majitele často panuje chaos a zmatek, proto jistě oceníte přepážku, která police rozděluje na půl. Díky ní zde skvěle drží zasunuté nejrůznější složky s dokumenty, zápisníky či katalogy. Na přední, nízkou stranu police připněte pomocí klipsů důležité poznámky a do nejšiřší části postavte pěkný organizér na tužky či malé hodiny. 

I v předsíni jistě uvítáte místo, odkud se nebude ztrácet příchozí pošta ani klíče. Poličky navíc využijte třeba jako místo pro vzkazy, které příjemně překvapí vaše blízké. Než se ale pustíte do vybavování předsíně, inspirujte se našimi pěti tipy na vyladěnou předsíň.

Přehledně v kuchyni

Police najdou uplatnění i na kuchyňské zdi, neboť díky nim budete mít po ruce oblíbené kuchařky, kořenky nebo nejrůznější malé kuchyňské pomocníky. Velkou výhodou police jsou háčky na utěrky, ručníky, případně kuchyňské nůžky. Pomocí stylového klipsu sem také můžete uchytit oblíbený recept po babičce nebo nákupní seznam.

4f178e42e6d2f28b5e5ad22b25a3d602

Police je vyrobena z lakovaného kovu, díky čemuž se snadno udržuje - jednoduše ji otřete od běžných kuchyňských nečistot. 

Koupelnový koutek plný stylu

Ani v koupelně se police Folded neztratí, naopak všechny jejich výhody uplatníte při organizování drobné kosmetiky, kterou potřebujete mít stále při ruce. Zároveň zde stále zůstává spousta prostoru pro stylové pojetí celého koupelnového aranžmá. Přední část může zdobit elegantní lahvička s oblíbeným parfémem a nalevo nesmí chybět stylové organizéry na kosmetické pomůcky. Háčky využijete na ručníky nebo jako šperkovnici na řetízky a náramky.

Matně lakovaný povrch polic se výborně doplňuje s háčky The Dots Metal, které přidají další úložný prostor. 

Univerzální řešení pro každý kousek interiéru

Ačkoliv to může znít jako klišé, police Folded najdou uplatnění v každém zákoutí interiéru. Kombinujte všechny tři velikosti, díky čemuž dosáhnete maximálních možností úložného prostoru. 

Ukažte, že máte styl a udělejte z polic neobvyklou nástěnnou knihovnu - díky hloubce 12, 4 cm (u police velikosti M) do každé police naskládáte oblíbené knižní kusy. Doplňte je malou vázičkou, svícnem nebo květináčem s převislou kytkou, která dodá aranžmá šmrnc.

Nic nebrání ani tomu, aby se z police stala malá galerie tak, že do ní naskládáte zarámované fotky, malé obrázky nebo pohlednice z cest.

U postele najde police uplatnění k odložení brýlí, rozečteného magazínu či na ni postavte, nebo do háčku zavěste, malou lampičku - hodí se k ní například lampa Bollard od Menu, kterou postavíte na okraj police, díky čemuž pokoj zajile příjemné, rozptýlené světlo. 

Jak vidíte, možnostmi uplatnění police opravdu nemají daleko k akčním hrdinům. Zamilovali jsme si je, nejen díky přednostem, které jsme vám právě představili, ale především kvůli tomu, jak široce každému umožňují projevení kreativity a osobitého stylu. Podívejte se například, jak uzdu své fantazii popustila designérka a blogerka Sarah z blogu Coco Lapine a nastylovala Folded ve svém obývacím pokoji.

MG_7912

Jak se vám líbí? A kde podle vás vypadají nejlépe? 

Foto: muuto.comcocolapinedesign.com

Ste zo Slovenska? Prejdite na Multifunkčné police, ktoré si zamilujete

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít