Magická krása kolekce Taika

Magická krása kolekce Taika

07.11.
2014

Katka Horáková

Podmanivé kráse kolekce Taika snad není možné nepodlehnout. A pokud si ji nezamilujete hned na první pohled, tak na ten druhý určitě ano. "Taika" znamená ve finštině magický. A přesně taková je i kolekce porcelánového jídelního setu a dalších doplňků od mladého finského designéra Klause Haapaniemiho.

Motivy kolekce Taika navrhl pro finskou značku Iittala Klaus Haapaniemi v roce 2006. Inspiraci pro své nádherné a bohaté ilustrace čerpá v přírodě i skandinávském lidovém umění.

Taika

Iittala Taika

Designová série Taika získala brzy na oblibě a rychle se rozrostla o další kousky. V kolekci tak najdete nejen šálky na espresso nebo cappuccino, větší hrnky na čaj, ale celou škálu nejrůznějších talířků a misek, keramické lžičky, konvičky na mléko, úchvatné servírovací talíře, skleničky, plechové dózy, ubrousky, kuchyňské utěrky, přehozy či polštářky se stejným motivem.

Iittala Taika + Sarjaton

Základem kolekce je tmavě modrá a bílá Taika, které si spolu krásně rozumí. Jednotlivé kousky kolekce Taika můžete kombinovat mezi sebou nebo také s jednobarevným porcelánem ze série Teema nebo Sarjaton, který Iittala ladí do stejných barev.

Taika a Sarjaton

Taika bílá Iittala

A na své si přijdou i milovníci černobílého stylu.

Iittala Taika černobílá

Taika černobílá

Výhradně v období před Vánoci je k dispozici limitovaná kolekce ve sváteční červené barvě, přičemž nabídka červených kousků se každým rokem mění. V roce 2013 byl hlavním hitem dárkový set malých šálků na espresso, a letos Iittala přichystala na vánoční sezonu šálky na cappuccino a další kousky, které si raději nenechte proklouznout mezi prsty!

A můj tip: jestli budete péct perníčky, což je do svátečních dnů přechovat v této nádherné plechové dóze?

Červená plechová dóza Iittala Taika

A na závěr jedna praktická: pokud jste na pochybách, zda je takto ilustrovaný porcelán vhodný do myčky, vězte, že porcelán od Iittala je natolik kvalitní, že jej můžete mýt v myčce bez obav, že by vám motivy nějak vybledly. Osobně vyzkoušeno, a navíc jsem také viděla nádobí Taika, které jeho majitelka používá a v myčce myje přes 5 let a je absolutně k nerozeznání od zcela nových kousků.

Hrnky Iittala Taika

Tak už jste podlehli kouzlu Taika? Nechte se unést vlastní představivostí nad krásnými ilustracemi Klause Haapaniemiho! V našem e-shopu najdete vánoční i klasickou kolekci Taika. Hezký víkend!

Ste zo Slovenska? Prejdite na Magická krása kolekcie Taika
Shopping from the EU? Switch to The magical beauty of the Taika collection

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít