U jednoho stolu s Lind DNA

U jednoho stolu s Lind DNA

28.04.
2022

Dominika Švandová

Rodinná setkání, oslavy úspěchů, přátelská posezení i každodenní rutinu. Okamžiky, jež se mnohdy orientují kolem dobrého jídla, dokreslí svým designem značka z dánského Aarhusu: Lind DNA. Portfolio DesignVille rozšiřuje o delikátní kožená prostírání a kameninové nádobí.

V roce 2013 se designér Preben Lind rozhoduje své návrhy nabídnout světu pod záštitou vlastní značky, a vzniká tak Lind DNA. Úspěch předznamenává hned první kolekce prostírání Curve. Není tak divu, že právě její nevšední organické tvarování se postupně stává jednotícím prvkem linoucím se napříč portfoliem.

Lind DNA

Není to ale jen tento tvar, který utváří rozeznatelný rukopis značky. Charakteristickou je pro ni také recyklovaná kůže, která dává druhý život přebytečnému materiálu užívanému v módním a nábytkářském průmyslu. Udržitelný a na pohled krásný materiál má i mnoho jiných kvalit, které přispívají k funkčnosti a trvalé kráse produktů navzdory častému používání. Zejména v případě koženého prostírání jistě oceníte, s jakou lehkostí jej zbavíte všech nečistot.

Materials Lind DNA

Volba materiálů je jen jedním z mnoha kroků, kterými se značka vydává vstříc větší odpovědnosti k životnímu prostředí. Důraz na recyklaci, kvalitu i estetiku, která vzdoruje trendům, dokazují, že jde o jednu z ústředních hodnot značky. Ta proto své designové kousky vyrábí lokálně v samotném Aarhusu, kde se pod jednou střechou potkávají jak produkce, tak samotné vedení značky.

Production Lind DNA

Hra tvarů, barev a textur

Navzdory rozšiřování nabídky na poli doplňků i nábytku, prostírání, kterým Lind DNA započala svůj příběh, neztrácí na oblíbenosti. Velmi jednoduchý design nechává vyniknout texturu kůže, její různobarevná provedení přitom zajišťují, že se vám s jistotou některé z nich strefí do vkusu – v případě kolekce oboustranného prostírání Double možná hned dvakrát!

Lind DNA Double

Než-li se ale pustíte do hledání oblíbeného odstínu, čeká vás výběr tvaru i preferované textury. Obdélníkové prostírání z kolekce Square výborně sedí k jídelním stolům stejného tvaru, překvapivě univerzální jsou pak oblé křivky prostírání z kolekce Curve. V nabídce nechybí ale ani podložky pod sklenice nebo hravé, přesto decentní prostírání pro ty nejmenší, tvarované do podob roztomilých zvířecích kamarádů nebo mráčku.

Lind DNA Square

Lind DNA

Lind DNA kids

Škálu širokého výběru pak doplňují dva druhy kůže. První z nich, Nupo, má jemný, téměř sametový povrch. Druhou kůži Hippo zdobí výraznější struktura, díky které vynikají světlejší a tmavší tóny daného odstínu. Oba typy kůže se přitom mohou na stole perfektně doplňovat.

Lind DNA materials

 

Kompletní sestava

Pro vytvoření dokonalé harmonie u jídelního stolu i na něm najdete v portfoliu značky také kameninové nádobí Curve. Perfektně kopíruje křivky prostírání ze stejnojmenné kolekce, kombinovat jej ale můžete také s kolekcí Square. Jeho neutrální odstíny krémové, béžové, černé a tmavě modré jsou vybrány tak, aby ladily ke zmíněným podložkám i k sobě navzájem.

Lind DNA Curve Stoneware

LindDNA-Stoneware5

Prohlédněte si celou nabídku značky Lind DNA a vytvořte si svou jedinečnou kombinaci, která zkrášlí jídelní stůl i samotné chvíle v doprovodu chutného jídla a dobré společnosti. 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Pri jednom stole s Lind DNA
Shopping from the EU? Switch to Around the table with Lind DNA

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít