Vytvořte si svou osobní galerii s The Poster Club

Vytvořte si svou osobní galerii s The Poster Club

14.10.
2022

Dominika Švandová

Tak jako interiér není kompletní, dokud jeho stěny zejí prázdnotou, tak i v našem portfoliu dosud chyběla širší nabídka plakátů, ze které si vybere jak milovník přísného minimalismu, tak příznivce výrazných prvků, které na sebe strhávají pozornost. Zástupce obou kategorií nově přinášíme ve spolupráci s dánskou značkou The Poster Club.

Plakáty a umělecké tisky od The Poster Club jsou sice různorodé, celá nabídka však zůstává koherentní díky snaze přinášet kurátorskou selekci toho nejlepšího. Studio se sídlem v Kodani, známé také pod zkratkou TPC, se inspiruje skandinávskou kulturou, módou, designem i aktuálními proudy v kreativním odvětví a následně přísným okem vybírá mezi pracemi známých i dosud neobjevených umělců. 

The Poste Club

The Poster Club

 

Myšlenka shromáždit ta nejlepší díla a učinit je snadno dostupnými se zrodila zcela přirozeně. Thomas Nissen marně hledal místo, které by jej při vybírání kousků na zdi vlastního domova inspirovalo. Aby dalším tento proces ulehčil, založil The Poster Club. Pečlivý výběr byl tak od počátku hlavním pilířem značky, projít jím musí každá z grafik, fotografií nebo maleb. Preciznost se pak promítá také do dalších procesů, jako jsou volba materiálů, metody tisku i balení produktů.

The Poster Club

 

V nabídce najdete plakáty s grafickými motivy, něžné portréty i pestrobarevná abstraktní díla. Mezi jejich autory a autorkami pak zvučná jména jako Atelier Cph, Sofia Lind, Anne Nowak nebo Rebecca Hein. Pojďme si představit alespoň některé z nich!

The Poster Club


TPC x Rebecca Hein

Umělkyně, designérka a zakladatelka designového a interiérového studia Hein Studio Rebecca Hein tvoří nejraději v domě u moře. Z jejích prací je tak cítit klid a harmonie dánského pobřeží. Jemné linie spojuje na papíře v organické obrazce, někdy černobílé, jindy výrazně barevné. Vždy se však snaží o určitou estetickou nadčasovost. 

Rebecca Hein

Rebecca Hein


TPC x Sofia Lind

Coffee Alone At Place De Clichy“ zní název jednoho z plakátů švédské umělkyně Sofie Lind. Zachycujíc ženu v zelených šatech, obraz současně odráží barvy a atmosféru stanice pařížského metra. Místa, která lidé běžně míjí při každodenních cestách, aniž by jim věnovali mnoho pozornosti, inspirovala i další ze série portrétů vytvořených exkluzivně pro The Poster Club. Kousek francouzské metropole tak můžete mít doma s každým z nich.

Sofia Lind Coffee Alone At Place De Clichy

Sofia Lind


TPC x Anne Nowak

O hledání krásy i harmonie vypráví svými obrazy dánská umělkyně Anne Nowak. Za minimalistickými motivy se tak ukrývá mnohem víc, než je na první pohled zřejmé. V kontrastu mezi světlem a sytostí barev jsou obsaženy životní momenty – ty radostné i méně šťastné, které jsou podle autorky stejně důležité. 

Anne Nowak

Anne Nowak

 

TPC x Nord Projects

Organické, jemné a femininní,“ popisuje svá výrazně grafická díla Josefin Holmgren, umělkyně stojící za známým švédským studiem Nord Projects. Pro The Poster Club vytvořila několik motivů, ve kterých se geometrické prvky potkávají v kontrastu černé a krémové. Inspiraci čerpala v přírodě i lidském bytí, fascinována emocemi, vztahy i všemi nedokonalostmi.

Nord Projects

 

Díly zmíněných talentovaných žen novinky ani zdaleka nekončí, proto neváhejte prozkoumat celý sortiment The Poster Club, který vám nabídne nespočet možností ať už hledáte jeden ústřední kousek, nebo plánujete uměleckými tisky zaplnit celou stěnu.

Ste zo Slovenska? Prejdite na The Poster Club
Shopping from the EU? Switch to The Poster Club

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít