Co čekat od designového zahradního nábytku

Co čekat od designového zahradního nábytku

06.03.
2019

Anežka Přikrylová

Zahradní nábytek musí být především odolný. Může být ale i stylový? Kovový i plastový venkovní nábytek od skandinávských značek vás přesvědčí, že ano!

Zahradní nábytek je nepochybně investice na dlouhé roky dopředu, proto se vyplatí pořídit nábytek ze snadno údržbových materiálů, který je ale zároveň natolik nadčasový, že vás nepřestane jen tak bavit.

V DesignVille si vyberete z kovového a plastového zahradního nábytku, které se ze všech materiálů udržují zdaleka nejlépe. Zvláště, když designéři počítají s náročnějšími podmínkami a nábytek uzpůsobí tak, aby vyžadoval co nejmenší údržbu.

Kovový nábytek připravený na rozmary počasí

Ačkoliv Seveřané si teplých dní neužijí zdaleka tolik jako my, pokud jde o navrhování zahradního nábytku, rozhodně nezahálí. Značka Muuto letos představila svou vůbec první kolekci zahradního nábytku s názvem Linear. Minimalistická lavice a stůl z práškově lakované oceli odolají všem rozmarům počasí. Designér Thomas Bentzen navíc myslel i na detaily. A tak lavici a stůl z kolekce Linear půlí podélný předěl, kterým snadno odteče napršená voda a nečistoty. U lavičky jsou dokonce ocelové pláty lehce zkosené k sobě, aby se na ní navíc pohodlněji sedělo.

Kovový zahradní nábytek Linear

V novém roce jsme přivítali také rozsáhlou kolekci venkovního nábytku Palissade od značky Hay. V té najdete zhruba všechno, co by vám mohlo zpříjemnit pobyt na zahradě nebo terase. Od různě velkých stolků a otomanů až po lavičky a křesílka. Odolná ocel a dvě vrstvy nátěru jsou připravené na celoroční používání.

Designový zahradní nábytek Palissade

Už několik sezón prověřilo také kolekci Hee. Židle, křesla a barové stoličky jsou vyrobené z kovového drátu, který ještě před lakováním projde galvanizací. Díky tomu nerezaví, a tak jsou ideální na venkovní použití. A údržba? Ta je téměř nulová, protože Hee má drátěnou konstrukci, kterou všechny nečistoty jednoduše propadnou.

Venkovní nábytek Hee od HAY

Neobyčejně odolný polypropylen

Pokud jste doposud kategoricky odmítali plastový nábytek, čtěte dál. Plastový zahradní nábytek pro mnohé znamená laciné (a možná i dočasné) řešení, které není příliš kvalitní ani vzhledné. Značka Vitra vás však přesvědčí o opaku. Její prakticky nezničitelné židle z polypropylenu jsou nadčasové, stylové a navíc si můžete vybrat z široké palety barev.

Zahradní nábytek All Plastic Chair

Kromě All Plastic Chair jsou ideální pro venkovní použití také židle Vegetal, jejichž sedák připomíná prorostlé větve stromu. Odolné plastové židle Élémentaire ale najdete i v nabídce Hay.

Zahradní židle Vegetal

Abyste se v zahradním nábytku lépe vyznali, najdete ho v nové kategorii na webu DesignVille zahradní nábytek. Vybrané kousky z kolekce Hee si také můžete přijít vyzkoušet do našeho showroomu v Brně.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Čo čakať od dizajnového záhradného nábytku

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít