Designová inspirace: ložnice ve vesmírném stylu

Designová inspirace: ložnice ve vesmírném stylu

04.02.
2020

Dominika Švandová

Jak udělat z půdy plné harampádí vlastní vesmír – impozantní, designovou ložnici? Nahlédněte s námi do prostoru, který designér Tomáš Havránek vybavil mimo jiné také kousky z DesignVille, a nasbírejte ispiraci pro interiérovou proměnu!

Majitelé si přáli ložnici s výhledem na hvězdy. S touto myšlenkou designér vytvořil interiér, který má však s noční oblohou společného mnohem víc. Vesmírná inspirace se promítla do rozvržení prostoru, vybavení i celkové atmosféry. 

MG_9352

Na začátku to byla obyčejná půda bez izolace i světla, plná věcí, které nebylo kam jinam odložit. Půda však nabízela svou velikostí velkorysý prostor, který se zateplením a odhlučněním rázem proměnil v příjemné místo k odpočinku. Přibyla také střešní okna, která majitelům nabízí vysněný výhled na oblohu plnou hvězd. 

Aby vynikla otevřenost prostoru, není místnost příliš zaplněna nábytkem. Je zde jen to, co by v ložnici nemělo chybět. Vybavení tvoří velká postel, komoda a také koutek určený k relaxaci, vybavený pohodlným křeslem Hyg od Normann Copenhagen, odkládacím stolkem a stojací lampou Me značky Northern. 

interier2

Aby designér docílil té správné atmosféry připomínající velkolepost kosmu, zaměřil se na čistotu, jednoduchost a propracované prvky. Interiér sladil do světlých odstínů bílé, šedé a béžové v kombinaci se snovou modrou a zářivou stříbrnou. Nepřehlédnutelný prvek tvoří autorská tapeta s motivem měsíce. 

Na komplexnosti i originalitě dodávají ložnici pečlivě vybrané doplňky. Mezi nápaditými dekoracemi nechybí váza Nuage od Vitra, úložný koš Wire Basket od Ferm Living, svícen POV od Menu nebo stylové i praktické zrcadlo Flip od Normann Copenhagen. 

interier

Proměna půdy v projasněnou, designovou ložnici je ukázkou toho, jak se prostor může změnit k nepoznání. A co vy, také by se vám líbilo usínat pod září hvězd? 

Ste zo Slovenska? Prejdite na spálňa vo vesmírnom štýle

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít