5 kroků pro vyladěnou předsíň

5 kroků pro vyladěnou předsíň

26.01.
2021

Dominika Švandová

Předsíň je první místností, která doma přivítá vás i vaše blízké a přátele. Učiňte proto přivítání co nejvřelejší s naším výběrem designových, a hlavně praktických kousků, které by v předsíni či vstupní hale rozhodně neměly chybět.

Předsíň ve skandinávském stylu

Inspirovat se severským přístupem k bydlení neznamená pouze vyladit svůj interiér do posledního detailu ve znamení vizuálně uspokojivého designu. Neméně důležitý je pro Skandinávce aspekt funkčnosti a pohodlí. Ani vstupní prostor vašeho bydlení není výjimkou. Dostatek úložných prvků a nejrůznější chytrá řešení jsou klíčem k předsíni, ze které se budete radovat s každým příchodem.

Krok 1: Dostatek úložných prostorů

V předsíni nesmí chybět místo k odkládání obuvi a další úložné prostory na sezónní kousky či naopak drobnosti každodenní potřeby. Zatímco na obuv jistě oceníte snadno udržovatelný botník ze série Sko od Normann Copenhagen, pro další kousky se budou hodit designové komody. Ty jsou skvělým řešením, jak v chodbě ukrýt množství věcí, aniž by rušilo vizuální dojem z celé místnosti. Nadčasovou klasiku z dubového dřeva představují komody Reflect, pro milovníky industriálních prvků pak značka Muuto nabízí komody Enfold v několika barevných provedeních.

Muuto Reflect

Úložné prostory si můžete také sestavit přesně na míru rozměrům vaší předsíně, a to s ikonickým policovým systémem String. Systém, který v roce 1949 navrhli manželé Nisse a Kajsa Strinning, zahrnuje odlehčené kovové bočnice a celou řadu polic, přihrádek, věšáků a dalších vychytávek pro takřka nekonečné možnosti kombinování.

String system

String system

Možnost, jak získat další odkládací prostor, aniž by interiér působil přeplněně, nabízí konzolové stolky. Mnoho různých provedení najdete v sortimentu značky Ethnicraft. Je tak jen na vás, zda zvolíte eleganci v podobě kombinace kovu a zrcadlové plochy stolků Mirror nebo praktickými šuplíky vybavený stolek Nordic

Ethnicraft Mirror

 

Krok 2: Designové věšáky

Nikoho jistě nepřekvapí, nakolik praktickým prvkem se v předsíni stanou věšáky. Jejich výběr však představuje také příležitost vyjádřit osobitý styl. Například oblíbené nástěnné věšáky The Dots od Muuto díky široké škále barev, velikostí a materiálů můžete různě kombinovat, a na stěně tak s jejich pomocí tvořit téměř umělecké instalace. Vedle základní kolekce dřevěných The Dots, pořídíte věšáky také v provedení The Dots Metal a The Dots Ceramic.

Muuto The Dots

Pokud hledáte stálici na hvězdném nebi věšáků, sáhněte po Hang It All, které už v roce 1953 navrhli manželé a designéři Charles a Ray Eamesovi jako alternativu k méně hravým kouskům.

Vitra Hang It All

V prostornějších předsíních mohou své místo najít také větší věšáky a stojany na kabáty. Příznivce minimalismu nadchnou třeba ty z kolekce Loop od HAY, věšáky Libertine od Million navíc nabídnou i další přihrádky k odkládání bot a doplňků.

HAY Loop

Million Libertine

 

Krok 3: Stoličky a lavice

Šikovně umístěná lavice poslouží nejen k pohodlnému sezení a odkládání nákupu, může se také stát výrazným designovým prvkem udávajícím styl místnosti. Například kolekce Arise od Million nabízí jak multifunkční lavice, tak stoličky, které jsou vedle nadčasového provedení přírodního dřeva k dostání i ve výrazných barevných odstínech.

Million Arise

Milovníky výrazných kousků jistě zaujmou i lavice Posea z kolekce značky Bolia, ty, kteří si potrpí naopak na designovou jednoduchost, lavice Mies s koženým sedákem značky Million.

Million Mies

 

Krok 4: Zrcadlo pro bezchybný vzhled

Bez alespoň letmého pohledu do zrcadla si málokdo dokáže představit odchod z domu. Mimo kontroly bezchybného vzhledu poslouží ale dobře umístěné zrcadlo také jako prosvětlující element, který opticky zvětší prostor i té nejmenší předsíně.

Na DesignVille pořídíte zrcadla různých tvarů, a dokonce i ty s nevšední úpravou skla. Prozkoumejte třeba kolekci zrcadel Framed, nabízející jednoduchou klasiku i zrcadla s jemným tónováním. S efekty na skleněném povrchu si pohrávají také zrcadla od Ethnicraft, s organickým tvarováním zase zrcadla Pond od Ferm Living.

Muuto Framed

Ferm Living Pond

 

Krok 5: Dolaďte předsíň doplňky

Jaké doplňky by ve vstupním prostoru rozhodně neměly chybět? Jednoznačně jsou to hodiny, díky kterým budete mít pod kontrolou čas při odchodu z domu. Dále to mohou být stylová ramínka či úložné koše, které nezapřou ani svůj praktický účel.

Vitra Nelson Clock

Celou řadu barevných provedení nabízí multifunkční koše Restore od Muuto, vyrobené z recyklovaných PET lahví. Díky svému plstěnému povrchu působí přátelským dojmem, přičemž skvěle drží tvar. Stanou se tak stylovým útočištěm čepic, klobouků, deštníků a dalších drobností, které se hodí mít při odchodu z domu vždy po ruce.

Muuto Restore

Inspiroval vás náš článek k oživení vaší předsíně? Ať už se pustíte do větších změn a vybavíte vstupní místnost designovým nábytkem, nebo ji doladíte doplňky ve skandinávském stylu, věříme, že na DesignVille najdete to pravé. 

Ste zo Slovenska? Prejdite na 5 krokov pre vyladenú predsieň

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít