Zahradní nábytek Vitra

Zahradní nábytek Vitra

23.04.
2018

Katka Horáková

Teplé slunečné dny už nás lákají k posezení venku a to si zaslouží krásný a pohodlný zahradní nábytek. Tentokráte jsme zabrousili do širokého sortimentu značky Vitra a vybrali několik typů designových jídelních židlí, na kterých si můžete vychutnávat jarní a letní dny na vaší terase či zahradě.

Drátěná židle Eames DKR

Nelze snad začít jinak než s touto kráskou, jejíž design se datuje až do roku 1951. Židle Eames DKR je celodrátěnou variací na ikonickou plastovou židli Eames Plastic, kterou navrhli designéři a manželé Charles a Ray Eamesovi. Židle je tvořena rastrem lakovaných ocelových prutů, které jsou k sobě precizně svařeny nespočtem drobounkých a téměř nepostřehnutelných svarů. Vitra DKR zaujme svou vizuální lehkostí a nadčasovou elegancí. Pro venkovní použití můžete vybírat mezi černou, šedou a krémově bílou židlí.

Wire Chair DKR

Vitra DKR Wire chair

 

HAL Tube

Pod označením HAL se ukrývá rozvětvená rodina židlí s područkami i bez, v několika materiálových varinatách. Pro venkovní použití vyberte židle HAL Tube s plastovým sedákem a lakovanou kovovou podnoží. Židle HAL Tube navrhl Jasper Morrison v roce 2010 a snažil se o "super normální", tedy neokázalý vzhled židle. Za super normálním vzhledem se však ukrývá mimořádně pohodlná židle - opěrka sedáku lehce při sezení / opření lehce propružuje a sezení na židli je tak dynamické = ergonomické.

Vitra HAL Tube

Vitra HAL Tube

 

All Plastic

S jednoduchým tvaroslovím vycházející z klasické dřevěné židle si Jasper Morrison pohrává také v designu židlí All Plastic. Mezi opěrkou a konstrukcí jsou gumové spojky, díky nímž se opěrka mírně přizpůsobuje poloze zad a zvyšují tak komfort sezení. Židle All Plastic se vyrábí v několika svěžích barvách.

All Plastic Chair od Vitra

 

Vegetal

Deset let slaví letos židle Vegetal v designu od bratrů Bouroullecových, inspirovaným rozvětvující se vegetací. Židle v sobě dokázala skloubit organický tvar a mimořádně stabilní konstrukci. Židle se vyrábí v 6ti krásných barvách, takže je jen na vás, jestli je necháte s okolní vegetací splynout či naopak vyniknout.

Vitra Vegetal Chair

Vitra Vegetal Chair

 

Eames Plastic DSR

A vyvětrat můžete také designové ikony jako jsou židle Eames Plastic. Zvolte kombinaci černě lakované podnože a plastového sedáku. Speciální příměsi ve směsi polypropylenu chrání sedák před účinky UV záření, ale pokud budou židle vystaveny působení slunečního svitu dlouhodobě, může to mít na barvu sedáku vliv. Židle DSR jsou tak skvělou volbou na stinné terasy anebo pokud venkovní nábytek - pokud zrovna není používán - schováváte.

Vitra Eames Plastic

Vitra DSR

 

Panton Chair

A totéž platí i pro další židli Panton Chair, designovou ikonu, kterou na přelomu let 1959/1960 navrhl Verner Panton. Židle tvarovaná z jediného kusu plastu vám - jak vidno - promine mnohé - snad až na ten přespříliš dlouhý pobyt na slunci :).

Židle Panton

Vitra Panton Chair

Tak už víte, na jakých židlích si vychutnáte letní obědy?

Ste zo Slovenska? Prejdite na Záhradný nábytok Vitra

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít