Víkendové bydlení ve skandinávském stylu

Víkendové bydlení ve skandinávském stylu

12.10.
2018

Anežka Přikrylová

Seniorský pár si přál vlastní útočiště, když jezdí do Prahy za vnoučaty nebo za kulturou. Interiérový designér Tomáš Havránek ze studia Playdesign jim přání splnil a útulný byt ve Vršovicích vybavil i doplňky z DesignVille. Inspirujte se, jak může vypadat víkendové bydlení pro dva.

Protože manželský pár má vlastní bydlení mimo Prahu, nepotřeboval velkou kuchyni ani hromadu úložného prostoru. Designér dostal volnou ruku a díky tomu mohl vytvořit interiér, který je zároveň maximálně pohodlný, funkční a stylový. 

Skandinávský design kuchyně

Základem bytu je designově čistá kuchyně, velká postel a další nábytek na míru, který nechává vyniknout designovým solitérům z DesignVille. A právě ty hrají v interiéru hlavní roli. Prarodiče mohou i s vnoučaty posnídat u kulatého stolu In Between a posedět na židlích Form, které jsou díky své odolnosti do kuchyně naprosto ideální.

Obývací pokoj severský styl Normann Copenhagen

Po dlouhém dni na nohách nepochybně uvítají trochu odpočinku, zabalení do vlněné deky Rain Plaid od Menu si tak mohou dopřát šálek čaje nebo skleničku vína. Volba stolků do obývacího koutu padla na Muuto a jejich kolekci Around Coffee, která je esencí skandinávského designu - nadčasová a dokonale řemeslně zpracovaná. Zákoutí doplňuje ručně tkaný koberec Varjo v neutrálních tónech, které jsou pro severský styl tak typické.

Ložnice Praha skandinávský interiér

A protože jsou to detaily, které dělají dokonalý celek, nesmíme opomenout ani ty nejmenší z nich - drátěnou mísu Wire Bowl na ovoce od Menu, vázu Silent, ikonického ptáčka od Vitry nebo lampičky Rise u postele.

Byt ve Vršovicích je skvělým příkladem toho, jak je důležitá vzájemná důvěra mezi klientem a designérem. Tleskáme za povedenou spolupráci a těšíme se na další české interiéry ve skandinávském stylu. A co vy, líbilo by se vám podobné víkendové útočiště?


Za fotky děkujeme Tomáši Havránkovi 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Víkendové bývanie v škandinávskom štýle

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít