Tvořivá kolekce svítidel Collect

Tvořivá kolekce svítidel Collect

11.08.
2020

Eliška Koukalová

Od velkého svítidla po menší lampu nad noční stolek. To vše je možné s díly z kolekce Collect od Ferm Living, která tak svěřuje část procesu z rukou designéra do těch vašich. Pomocí několika variabilních komponentů totiž můžete sestavit velké množství lamp různých tvarů či barevných provedení. Vyhnete se tak kompromisům, jelikož si svítidlo přizpůsobíte do posledního detailu.

Svítidlo se skládá ze základní objímky s kroužkem, kterou lze buď ponechat s odhalenou žárovkou, nebo přidat různá stínidla z kovu či ze skla. Vznikne tak unikátní lampa, kterou máte doma jen vy. Ať už vyberete rozměrnější stínidlo, které zaujme samo o sobě, nebo zkombinujete více závěsných svítidel nad barovým pultem, rozhodně je z čeho vybírat. Tak pojďme postupně. 

svítidla_collcet2

svítidla_collcet5

 

Objímky jsou základ

Jádro každého svítidla kolekce Collect tvoří jednoduché objímky se zdobným kroužkem. První otázka při navrhování stínidla tedy je, jakou délku a barevné provedení zvolit. Rozhodnout se můžete mezi mosazí či tlumenými odstíny matně lakované oceli. Mosazný kroužek, který je ke každé objímce, můžete pak také vyměnit a dokoupit černý nebo chromovaný

 K objímce stačí přidat designovou žárovku a rázem máte velmi minimalistické odhalené svítidlo. Nebo se můžete pustit do dalšího vybírání z početných možností stínidel – skleněných a kovových v několika odstínech. 

svítidla_collcet1

 

Klasika, která nemizí

Jednou z možných cest k vysněnému svítidlu je vsadit na časem ověřené tvary a materiál. Opálová skla oblých tvarů krášlila domovy již Benátčanům někdy v šestnáctém století, v interiérech je najdeme i dnes. Oválné či kulovité stínidlo třeba v kombinaci s pozlacenou objímkou dodá pokoji dotek elegance a sofistikovanosti. Navíc se postará o rovnoměrně rozptýlené, jemné světlo. 

svítidla_collcet6

 

Hra s geometrií

Ztělesněním propojení současné estetiky s retro tvarem jsou stínidla Record a Dome. Díky bílému vnitřku stínidla zároveň nasměřují paprsky přímo dolů a postarají se tak o solidní zdroj světla

Jako jejich drobnější a jemnější verze vypadají stínidla Hoop a Disc. Tyto kvality se promítají také do jejich svítivosti, hodí se proto třeba ve více kusech nad barový pult. 

svítidla_collcet4

 

K přesné geometrii má co říct také stínidlo Angle, které zastupuje další z nezpochybnitelných nadčasových tvarů. Zaujme zejména nad jídelním stolem, odkud navíc rovnoměrně rozptýlí světlo do všech stran. Kónický tvar má také o něco menší stínidlo Cone, které přesně zacílí světlo, kam je potřeba. 

svítidla_collcet8

 

Barvy versus kov?

Pokud jste na cestě za osobitým svítidlem došli až sem, jste poslední krok od vytvoření unikátní lampy. Chybí už jen rozhodnout se, v jakém provedení svítidlo zvolit. Zda bude méně nápadné a monochromaticky vyladěné do tělového odstínu Cashmere, nebo dotvoří dětský pokoj v jemných pastelových odstínech růžové. Nebo zda na první pohled upoutá pozornost jako podmanivá a nenuceně honosná varianta Brass, buď v kombinaci se stejnou objímkou či kontrastnější s černou. 

svítidla_collcet9

svítidla_collcet7

 

Zdá se vám to jako hodně rozhodnutí najednou? Pokud nepatříte k zrovna rozhodným lidem, potěšíme vás další předností kolekce Collect. Můžete si totiž vybrat více kusů a poté je dle libosti a nálady opakovaně přidávat či měnit. Docílíte tak toho, že vác vaše vysněná lampa nikdy neomrzí. Stínidla s objímkami můžete nejprve spárovat pomocí konfigurátoru na stránkách výrobce.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Tvorivá kolekcia svietidiel Collect

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít