Tom Dixon na DesignVille

Tom Dixon na DesignVille

24.05.
2016

Michal Horák

Rodina velkých designových značek se nám rozrostla o dalšího člena: ikonu britského designu Tom Dixon. DesignVille tak má to potěšení být prvním českým e-shopem, kde lze produkty Tom Dixon zakoupit.

Tom Dixon je značka prémiového designu svítidel, nábytku a doplňků. Pochází z Velké Británie a má v sobě mnoho DNA severského stylu. Přesto, že její produkty jsou solitérní, provokativní a často se sklonem k eklekticismu, perfektně do severských interiérů zapadají. V minimalistických, často černobílých skandinávských interiérech, jsou metalická svítidla či doplňky Tom Dixon tou správnou pomyslnou třešničkou na dortu.

Townsend / London interier
Svítidla Copper ve společnosti židlí Visu a Nerd od Muuto, zdroj: Townsend / London

Jmenuji se Dixon, Tom Dixon

Britský designér Tom Dixon (*21. 5. 1959 Sfax, Tunisko) se proslavil v průběhu 80. let, kdy pracoval pro významné značky jako je italská Capellini, pro kterou navrhl ikonickou židli S-Chair, nebo britský retailový gigant Habitat. Tom Dixon byl za své zásluhy v designu v roce 2000 oceněn Řádem britského impéria (Order of the British Empire – O.B.E.).

Désigner Tom Dixon
Designér Tom Dixon

V roce 2002 spolu s podnikatelem Davidem Beggem zakládá vlastní značku Tom Dixon se sídlem v Londýně. Ta si klade za cíl obnovit slávu britského nábytkářského průmyslu a čerpá zejména z dlouhé tradice špičkového britského inženýrství. V roce 2004 vzniká skupina Design Research Ltd. do které patří i známá finská značka Artek (založil ji ve 30. letech Alvar Aalto), ve které Tom Dixon do roku 2009 zastává pozici kreativního ředitele.

Značka Tom Dixon se za necelých 15 let činnosti proslavila několika produkty: ze všech jmenujme například svítidla z kolekce Beat, inspirovaná tradičními hrnci na vaření z indického subkontinentu, reflexní svítidla Copper a Mirror Ball, legendární svícny Etch a nakonec vonné svíčky z kolekce Eclectic Scent. Pojďme se na ně podívat blíže.

Kolekce svítidel Beat

Beat je kolekce ikonických závěsných svítidel. Tvar jednotlivých stínítek je inspirovaný téměř sochařskou jednoduchostí mosazných hrnců na vaření používaných v Indii.

Svítidla Tom Dixon Beat

Svítidla Tom Dixon Beat

Etch: kolekce svítidel a svícnů

Svítidla a svícny z kolekce Etch vynikají svými ostře řezanými geometrickými tvary. Konstrukce je tvořena tenkými kovovými pláty s jemným vzorem, skrz které proniká světlo a vytváří tak neobyčejně krásné lomy světla.

Tom Dixon Etch svícny

Tom Dixon Etch svítidla

Vonné svíčky Eclectic Scent

Luxusní aroma difuzéry a vonné svíčky z kolekce Eclectic naplní váš domov příjemnou vůní a vytvoří skvělou atmosféru. Metalické nádoby s mramorovým víčkem lze využít jako stylovou dózu či drobný květník na sukulenty, a budou vám tak dělat radost ještě dlouho po té, co svíčky dohoří.

Vonné svíčky Tom Dixon Eclectic

Reflexní svítidla Copper a Mirror Ball

Copper je kolekce reflexních závěsných svítidel z mědí pokoveného polykarbonátu. Metalický povrch v příjemných teplých odstínech vytváří dokonalý zrcadlový efekt, ve kterém se odráží okolní svět. Svítidlo vynikne jako samostatný solitér v prostoru, výsledný dojem ale ještě umocníte, pokud skombinujete několik lamp dohromady.

Svítidla Tom Dixon Copper

Inspirací pro svítidla Mirror Ball se stala helma skafandru a disco koule. Svítidla vznikají sofistikovanou metodou pokovení polykarbonátové koule, v důsledku čehož vzniká objekt s neuvěřielným zrcadlovým efektem, který zrcadlí svět kolem sebe a ten se tak stává nedílnou součástí vyznění svítidla.

Svítidla Tom Dixon Mirror Ball

Psací potřeby Cog

Cog je kolekce exkluzivních psacích potřeb vyrobených z kvalitní mosazi v industriálním stylu. Díky svému exkluzivnímu vyznění se tyto psací potřeby skvěle hodí jako dárek pro podnikatele a manažery. Zkrátka, výjimečnou obchodní smlouvu se sluší podepsat výjimečným perem.

Psací potřeby Tom Dixon Cog

Stoličky Offcut

Kolekce nábytku Offcut je typická robustním vzhledem a zvlněnými hranami, které umocňují dojem bytelného nábytku vytesaného ze dřeva. Skládání stolků a stoliček je jedinečným zážitkem, kdy si svoji stoličku „stlučete“ za pomocí přiloženého značkového dřevěného kladívka a dřevěných kolíčků.

Stoličky Tom Dixon Offcut

Všechny produkty Tom Dixon v nabídce DesignVille si můžete zakoupit v našem eshopu, anebo v nově otevřeném brněnském showroomu.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Tom Dixon na DesignVille

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít