Představujeme značku Skagerak

Představujeme značku Skagerak

15.05.
2023

Eliška Koukalová

Přestože počasí letošní venkovní sezonu ještě nepředznamenává, my radíme nenechat nic náhodě. Připravte se na slunné dny, třeba s jedním z kousků novinky v našem portfoliu – značky Skagerak. Na výrobu kvalitního nejen venkovního nábytku ze dřeva se specializuje už od roku 1976.

V kouscích od Skagerak hraje ústřední roli krása dřeva, která vyzní díky jednoduchému, ale důmyslnému designu z rukou předních světových studií. Kořeny Skagerak se opírají o tradici a hlavní hodnoty skandinávského designu, také jméno značky odkazuje k oblasti spojující Dánsko se sousedy na severu, která měla zásadní vliv na rozvoj regionu.

skagerak_virkelyst

Ať už vybíráte designové lehátko ke slunění, kvalitní venkovní posezení, lavici s věšákem do chodby nebo jídelní stůl s židlemi, přední kvality a priority značky jsou zřetelné ze všech kousků portfolia. Společným jmenovatelem téměř všech produktů je dřevo, proto není divu, že je filozofie Skagerak opředená kolem kvality a udržitelnosti, a to od hledání vhodných zdrojů až po šetrnou výrobu produktů, které vydrží co možná nejdéle. Idea nábytku sloužícího nejen jedné generaci se zase zpět pojí se dřevem jako materiálem, který s časem získává na kráse a charakteru. Pojďme se podívat, z jakých kousků konkrétně charakter vyzařuje.

skagerak_cutterbrnch

Příjemné teplo slunečních paprsků si můžete užívat například z pohodlí lehátek minimalisticky sofistikované kolekce Riviera. Žebrování z teakového dřeva, které je charakteristické pro celou kolekci, umožňuje kousky poskládat v kompaktnější tvary, když zrovna nejsou potřeba. Lehátko tak navíc zastane také funkci lavičky. Variantu Lounge lze navíc upravovat také do šířky a využít jako další prostor k sezení v případě početných návštěv. K oběma si můžete vybrat jeden z několika krásných polstrů na míru. Polstrování hraje prim v kolekci Virkelyst. Jednoduché křivky dřevěného rámu v kombinaci s velkorysým pohodlím sedáků si získají všechny milovníky pohody v obklopení zeleně.

skagerak_riciera

Pro slunění v mírně vzpřímenější pozici než Riviera je jako stvořená kolekce Between Lines, která nabízí lehátko, polstrování i podnožku, kterou lze využít i k odkládání. Vše v jednoduchém, pravidelném designu z teakového dřeva zdůrazňujícím, jak název kolekce napovídá, linky. Z venkovních kolekcí nelze nezmínit ani nábytek Plank s podobnými charakteristikami. Opěradla lavičky a židle jsou navíc opatřeny praktickou dřevěnou deskou, kam se pohodlně vejde oblíbený nápoj, svíčka nebo miska s olivami. 

skagerak_plank

Pokud plánujete krásné letní počasí doplnit také přítomností blízkých a přátel, se kterými se sejdete u jednoho stolu nad skvělým jídlem a pitím, kolekce Pelagus má vše, co je třeba. Od stohovatelných židlí v několika designových provedeních po velkorysé stoly a tvarově ladící křeslo s lehátkem. Vybavení vaší zahrady či terasy tak může být hezky designově sjednocené. 

skagerak_pelags

Skagerak nabízí také designově zajímavé kousky do interiéru. Například ty z kolekce Cutter s viditelným žebrováním, které v případě nástěnných věšáků vytváří zajímavý optický dojem, jako by zavěšená ramínka levitovala. Pod věšák se hezky hodí také lavička v příslušném designu, spolu se kterou vytvoří ucelenou sestavu. Lavičku s sebou navíc můžete vzít i třeba na balkon.

skagerak_cutter

Nesmíme opomenout ani osobitou kolekci Georg, která je designově velmi zajímavá. Na první pohled přímočaré dřevěné kousky doplňuje polstrování přichycené pásky kůže, dohromady tvoří velmi rozpoznatelný vzhled této kolekce. Z kombinace dřeva, textilu a kůže vyzařuje přívětivost, jak jste jistě mohli poznat, v těchto kvalitách se nezapře inspirace japonským designem. Ta se vine napříč všemi kousky v kolekci: například nástěnnými věšáky nebo zajímavě řešenou dvojicí ramínek, zavěšených na koženém pásku. Nechybí ani šikovné konzolové stolky nebo jídelní stůl dosahující stejných designových kvalit.

skagerak_georg


Ať už vybíráte kousky pro ulitmátní pohodu na zahradě, nebo se chystáte oživit předsíň, z portfolia Skagerak je rozhodně co vybírat.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Predstavujeme značku Skagerak
Shopping from the EU? Switch to Introducing the Skagerak brand

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít