Představujeme dánskou značku &tradition

Představujeme dánskou značku &tradition

01.05.
2014

Katka Horáková

Dnes bych vám chtěla představit značku, která byla jasným "must-have" v našem novém e-shopu a jsem ráda, že ji do Česka přivážíme jako první. Dánská firma s nezvyklým - o to však zapamatovatelnějším názvem &tradition (AndTradition) mě opravdu chytla za moje designérské srdce.

Tento název zvolila firma (dříve známá jako Unique Copenhagen) v roce 2010. V jejím sortimentu najdete ikonická svítidla od designérů jako Verner Panton, Jørn Utzon nebo Arne Jacobsen, stejně tak jako nádherné  a stylové současné designy od předních skandinávských designérů a designérských týmů jako jsou Sami KallioNorm Architects nebo Space Copenhagen.

Zakladatel &tradition Martin Kornbek Hansen to vyjádřil slovy: "Chceme se spojit se starými mistry a zároveň dát prostor novým designérům definovat to, co se v budoucnu stane klasikou designu. Vidíme spojitost mezi starými mistry, kteří byli avantgardní ve své době a novými designéry, kteří dnes vytváří budoucí ikony."

&tradition staví na dědictví skandinávského designu, kombinuje precizní řemeslné provedení s moderním designem, severskou tradici s vysokou kvalitou. Tak jako snad všichni Skandinávci, i lidé kolem &tradition mají v sobě zakořeněný respekt k přírodě a víru v nadčasový design.

Díky inovativnímu přístupu k výrobním postupům a použití nových materiálů však dokázali citlivě skloubit tradici s moderním designem a výsledkem je nádherné portfolio elegantního stylového nábytku a svítidel, které bude fungovat jak v moderním interiéru, tak v prostorách klasického střihu. Pojďme se na pár kousků podívat:

&tradition (AndTradition): lampa Copenhagen, židle Catch, stůl Raft

Závěsná lampá Copenhagen je horkou novinkou letošních veletrhů designu a bydlení. Při jejich návrhu se její autoři Peter Bundgaard Rützou a Signe Bindslev Henriksen ze studia Space Copenhagen inspirovali starými námořními plynovými lampami.

Stůl Raft v kouřově olejovaném provedení pochází z dílny dašího věhlasného architektonického a designérského studia Norm Architects. Jižanskou vřelost do návrhu křesel ze série Catch vložil španělský designér Jaime Hayon a jak již název napovídá, tahle židle vám otevře svoji náruč a obejme vás.

&tradition: pohovka Mayor Sofa, stolek Shuffle, závěsné světlo Copenhagen SC6, stojanová lampa Bellevue

Noblesní pohovka Mayor Sofa je klasickým designem, za níž stojí dvě velké osobnosti modernistické éry: Arne Jacobsen a Flemming Lassen. Arne Jacobsen je také autorem stojanové lampy Bellevue, jejíž návrh se datuje do roku 1929.

Tvar odkládacího stolku Shuffle z černého mramoru (design Mia Hamborg) si určíte sami tím, v jakém pořadí poskládáte jednotlivé tvarové komponenty. Závěsná lampa Copenhagen SC6 v zelenkavé barvě je menší sestrou lampy, kterou jste viděli nad jídelním stolem na předešlém obrázku.

&tradition: židle In Between, stůl Raft, závěsný lust Mass, lampička Milk

Stůl Raft v černém moření obklopují židle In Between z tvarované dubové a jasanové dýhy, jejichž autorem je finský designér Sami Kallio. Lustr je složen ze závěsných svítidel Mass v provedení mramor a navrhli ho Kasper Rønn a Jonas Bjerre-Poulsen ze studia Norm Architects. Stejně tak jsou i autory stolní lampičky Milk, mojí lásky na první pohled.

&tradition: stolička Raft, závěsná svítidla Mega Bulb

Stolička ze série Raft v přírodním provedení (design Norm Architects) v kombinaci se zlatavými svítidly Mega Bulb v designu od Sofie Refer. Tohle je jen malá návnada - další neméně skvělé kousky ze sortimentu &tradition můžete vidět v našem e-shopu.

Napište mi, jak se vám líbí!  

Starší komentáře

  • 1

    Karolina Tůmová , 01.05.2014 (20:02),

    Dokonale! Neni treba vice slov. Jednoducha elegance, ktera nikdy nezestarne ;)

  • 2

    Naty , 06.05.2014 (09:50),

    Odkládací stolek Shuffle se mi velice líbí. Mia Hamborg měla pěkný nápad s tím, že se dá poskládat tak, jak chce zákazník. Určitě, kdybych ho měla doma, neustále bych ho předělávala. :)

Ste zo Slovenska? Prejdite na Predstavujeme dánsku značku &tradition
Shopping from the EU? Switch to Introducing the Danish brand &Tradition

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít