Novinky od Menu, podzim 2017

Novinky od Menu, podzim 2017

02.10.
2017

Ivana Šalbabová

Svítidla, která respektují cestovní styl nomádů, lampa pro všechny, kdo žijí v rytmu hygge, zrcadlo inspirované dobou kamennou a další zajímavé kousky jsou letošními novinkami od Menu. Máme je všechny.

Na vlně hygge

Vlněné ponožky, pikniky v parku, dopoledne strávené v posteli s dobrou knihou, večery u krbu, setkání s přáteli nebo rodinou a útulná atmosféra v každém koutě svého domova – to všechno je hygge. 

Jde o styl, který přichází z Dánska. Jeho hlavní filozofií je užívat si všech cenných okamžiků a dokonale je vychutnávat. Lehká a přenosná LED lampa Carrie perfektně zapadá do konceptu hygge. V chladných a dlouhých dánských zimách pomůže vytvořit pohodovou atmosféru rodinného setkání nebo romantických večerů ve dvou.

Carrie_blog

Světla respektující životní styl

V poslední době lidé stále víc cestují za prací nebo kvůli získávání nových zkušeností. Moderně se jim říká nomádi. Tento trend neunikl designérovi Timu Rundlovi. Navrhnul proto sérii svítidel, která můžou snadno cestovat spolu se svými majiteli.

Hlavními rysy svítidel TR Bulb jsou možnost snadného přenosu a triviální instalace. Je vymyšlena tak, aby se i ti méně zruční obešli bez elektrikáře nebo jiného odborníka.

Závěsná lampa TR Bulb

Zrcadlo, řekni mi… 

Historie je nevyčerpatelnou studnicí inspirace nejen pro designéry. Málokdo si však chodí pro nápady až do doby kamenné tak jako skotský designér Nick Ross. Fascinován otázkou potřeby našich dávných předchůdců vidět svůj vlastní odraz, navrhl novou kolekci zrcadel Darkly pro dánskou firmu Menu.

Designér vychází z historické domněnky, že v pozdní době kamenné sloužily jako primitivní zrcátka malé keramické misky naplněné vodou. Díky nim mohli lidé pozorovat svůj vlastní odraz. Tvar zrcadla proto připomíná velkou mísu. Název Darkly vychází z fráze „to see through a glass darkly“ (nedokonalá, nepřesná vize reality), kterou najdete Novém zákonu.

Rozšíření série Tribeca 

Dalšími novinkami v oblasti osvětlení jsou stolní svítilna Stone Lamp, která vytváří podobně měkké světlo jako svíčky a nové kousky Tribeca series. Inspirace série vychází z atmosféry konce třicátých let v New Yorku. Nové kousky navazují na industriální styl série.

Váza jako výsledek experimentu

Projekt návrhu vázy Troll začal nejdřív jako experiment studující vlastnosti skla. Tloušťka skla se od pevného základu směrem vzhůru zužuje až po tenkou, průhlednou stěnu. Postupně se mění i intenzita barvy, která je závislá na tloušťce skla.

01_vazicky

Nové varianty mlýnků Bottle

Série praktických mlýnků Bottle na pepř a sůl se rozrostla o variantu s vrškem z tmavého ořechového dřeva. K dispozici jsou ve třech barevných odstínech: nudes, moss greens a ash/carbon.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Novinky od Menu, jeseň 2017

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít