Nahlédněte do našeho zabydleného showroomu

Nahlédněte do našeho zabydleného showroomu

08.10.
2018

Kateřina Šmaková

O tom, že jsme se před dvěma měsíci rozloučili s prostory na ulici Vodova a vydali se vstříc na cestě novému dobrodružství, jsme vás již informovali. Od té doby se však mnohé změnilo – nový showroom jsme postupně zabydleli a doladili designovými kousky předních designérských značek.

A jaká je současná podoba showroomu? Přinášíme nové fotografie... pojďte s námi tedy nahlédnout do našeho útočiště, našeho domova, zkrátka ráje skandinávského designu.  

Zpod pokličky nového showroomu

Náš nový showroom sídlí v prostorách bývalé menzy v lokalitě brněnského bohunického kampusu. Celý prostor prošel kompletní rekonstrukcí - původní interiér byl totiž rozkouskován řadou příček a pojímal neskutečných 27 dveří. Rozsáhlá rekonstrukce upravila nejen dispoziční řešení. Celý prostor se tak otevřel a nyní se může pochlubit rozlohou o velikosti 250 m2

Nový showroom reflektuje trend rámových prosklených stěn, a nejen díky dřevěnému obložení odráží nezaměnitelnou skandinávskou atmosféru. 

Nový Showroom DesignVille

V prostoru vznikla velmi příjemná zákoutí, jež prezentují designové kousky vybraných značek převážně skandinávské DNA.

Muuto - symbol hravosti a pestrých barev

Muuto koutku dominuje pohovka a křeslo z kolekce Outline od designérského dua Anderssen & Voll. Krom velkorysého posezení pozornost upoutají klasická industriální závěsná svítidla Unfold ze silikonové gumy i designové bestsellery v podobě věšáků The Dots. Ty krom jedinečného vizuálu zaujmou kladným vztahem k životnímu prostředí, jsou totiž tvarovány tak, aby při výrobě došlo k co nejmenšímu plýtvání materiálu. 

Koutek Muuto na DesignVille

Showroom DesignVille

Tradičně netradiční Normann Copenhagen

Koutek dánské designérské značky, jež se nebojí porušovat konvence a tradiční materiály zpracovávat poněkud netradičními způsoby, stále čeká na svoji dominantu – pohovku Sum

Přestože koutek v současné době nedisponuje veškerými „triumfy“, vaši pozornost rozhodně upoutá. Pyšní se menšími dekoračními kousky v podobě sošek dřevěných ptáčků Shorebird či ručně navržených figurek Normies, ale i většími kusy nábytku, jako je křeslo Era Lounge nebo lampa Bell ve tvaru robustního zvonu.  

Koutek Normann Copenhagen na DesignVille

Shorebird na DesignVille

Křeslo Era na DesignVille

Menu na vlně střídmosti

Koutek značky Menu je laděn převážně v duchu elegance a střídmosti v podobě zemitých tónů. Dominují vázy Échasse evokující (díky kouřovému zpracování skla) pocit tajemna či lustr Franklin, jež byl inspirován New Yorkem v období 30. letech minulého století.  

Menu koutek na DesignVille

Menu koutek na DesignVille detail

Vitra koutek plný designových ikon

Ve Vitra koutku se můžete uvelebit do křesla Eames Lounge Chairikony světového formátu, jež zdobí řadu interiérů, ale i světových muzeí již více než 60 let. Eames Lounge Chair ale není jediným lákadlem, ba naopak! Celodrátěná Wire Chair, ptáček Eames House Bird, slon Eames Elephant, židle Panton Chair z jednoho kusu plastu a další skvosty švýcarské značky jsou nepostradatelnou součástí našeho Vitra koutku.  

Součástí je také policový systém String stejnojmenné švédské značky String, který jako většina ikonických děl značky Vitra, spatřil světlo světa v 50. letech dvacátého století. Toto spojení tak bylo zcela intuitivní, logické a správné. Inu, posuďte sami.

Vitra koutek na DesignVille

Eames Lounge Chair na DesignVille

Eames House Bird a Policový systém String na DesignVille

Další zákoutí showroomu

V našem skandinávském království naleznete krom oddělených koutků, jež zachovávají osobitý ráz výše uvedených značek, také produkty pocházející z dílen, jako je Northern, HAY, &Tradition, Iittala, Stelton či Ferm Living nebo třeba Tom Dixon.

Showroom DesignVille

Showroom DesignVille

Náš nový showroom naleznete v lokalitě brněnského bohunického kampusu na adrese Netroufalky 5

Tak neváhejte a přijďte nasát skandinávskou atmosféru!

Ste zo Slovenska? Prejdite na Nahliadnite do nášho zabývaného showroomu

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít