Minimalistická koupelna v severském stylu

Minimalistická koupelna v severském stylu

04.06.
2015

Markéta Eliášová

Dnes vás zveme na prohlídku koupelny, kterou navrhlo architektonické studio Loft. Pokud patříte mezi milovníky skandinávského designu, určitě načerpáte spoustu inspirace.

Minimalismus ve své nejkrásnější podobě, přesně tak by se dala popsat geniálně navržená koupelna, kterou má na svědomí architektonické studio Loft. Koupat se ve vaně s výhledem do zahrady, to musí být jedinečný zážitek. Hned bychom si dali říct. A co vy?

Jak už bývá v severských interiérech zvykem, paleta barev je i tady spíše střídmá a decentní. Hlavní slovo dostala antracitově šedá na betonových površích v kombinaci s bílou, černou a dřevěnými doplňky. Pokud se rozhodnete při rekonstrukci držet jen několika málo barev, vyplatí se dát si o to více záležet na detailech. V tomto případě si architekti vyhráli i s výmalbou stěn, kdy jednolitou šedou plochu narušili černým spodním lemem a tenkou linkou. I přes to, že je koupelna díky velkým oknům skvěle prosvětlená, je v tomto interiéru kladen důraz na elegantní svítidla. Závěsné lampy Mass Light od &tradition zaujmou především použitými materiály kombinací mramoru a mléčného skla.  Jejich design je inspirován pouličním osvětlením Paříže, Barcelony a New Yorku. 

Koupelna Loft

Pokud máte štěstí a najdete ve své koupelně dostatek místa, určitě neváhejte a pořiďte si do ní pěknou pohovku nebo alespoň židličku. Bílá subtilní židle, která stojí poblíž vany, pochází z dílny studia Afteroom, které ji navrhlo pro Menu.

Koupelna Loft

Do každé koupelny je samozřejmě nezbytné umístit pořádné zrcadlo. Toto stojací zrcadlo v dřevěném rámu je navíc vtipně zavěšené na dřevěný háček. Na podobném principu funguje také zrcadlo Norm od Menu.

Koupelna Loft

Na precizní práci s líčidly je pochopitelně lepší mít po ruce menší zrcátko, které si snadno přemístíte, kam budete potřebovat. Vhodným adeptem je zrcadlo Flip od Normann Copenhagen, které se sluní na okením parapetu.

Koupelna Loft

A chcete vidět i zbytek tohoto nádherného bytu? Najdete ho v článku Hra se světly ve skandinávském stylu

Zdroj fotografií: Studio Loft

Ste zo Slovenska? Prejdite na Minimalistická kúpeľňa v severskom štýle

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít