Hra se světly ve skandinávském stylu

Hra se světly ve skandinávském stylu

25.06.
2015

Markéta Eliášová

Před nedávnem jsme vám představili nádhernou minimalistickou koupelnu, kterou v duchu severského designu navrhlo studio Loft. Podobně inspirativní je ovšem i celý zbytek bytu. Pojďte se s námi podívat!

Architektonické studio Loft Szczecin si ve svých interiérech dává záležet především na dostatečném množství denního světla. Stejně tak je tomu i v případě tohoto bytu, kterému jste zatím měli možnost zlehka nahlédnout pod pokličku prostřednictvím článku Minimalistická koupelna v severském stylu. A nám bylo hned jasné, že vás nesmíme připravit ani o zbytek interiéru. Je totiž opravdu na co se dívat.

Všem interiérům laděným do skandinávského stylu je společná snaha o vytvoření útulného a prosvětleného prostoru, ve kterém jsou kombinovány přírodní materiály s moderním nábytkem. Hned na první pohled si můžete všimnout, že ve všech místnostech jsou podlahy z masivního dřeva, které je jen minimálně zakryté koberci. Byla by totiž škoda nenechat tak krásný povrch vyniknout.

Kuchyň Loft

Na rozdíl od koupelny, kde si architekti s výmalbou stěn pohráli, jsou všechny ostatní ponechány v klasické bílé a místy světle šedivé. Tyto barvy se totiž tak snadno neomrzí a nabízí větší prostor při ladění zbytku prostoru. Nad kuchyňským stolem si můžete všimnout zajímavě tvarovaných závěsných svítidel Ronde od značky Gubi a v rohu se skrývá nástěnna lampička Bestlite BL6, která patří mezi ikony skandinávského designu. Ze stejné série - Bestlite - je i osvětlení nad dřezem kuchyňské linky, která je pojata opravdu minimalisticky a dává vyniknout ostatním solitérům v místnosti.

Interiér Loft se svítidly Ronde

V interiéru nechybí dostatek denního světla, přes to v něm najdete velké množství stylových svítidel. Jednoznačně nejvíc nás zaujal výběr pěti lamp Vessel od Decode, které se elegantně vznáší nad jídelním stolem. Tento typ svítidel je skvělý v tom, že nechává vyniknout krásu žárovky. Za nimi na stěně jsou jako dekorativní předměty efektně rozvěšeny talíře, což může být zajímavou alternativou oproti klasickým obrazům.

Kuchyň Loft se svítidly Vessel

Kuchyň Loft se svítidly Vessel

Interiér Loft

V žádném obývacím pokoji by neměla chybět pořádná pohovka, na které se vám bude nejenom pohodlně číst, ale zároveň nabídne dostatek prostoru také pro posezení se spoustou přátel.

Interiér Loft

Interiér Loft

Další z lamp série Bestlite se skvěle uplatní také v ložnici u nočního stolku. Díky elegantnímu kloubu si ji můžete otočit, kam budete zrovna potřebovat.

Lampa Bestlite od Gubi

Do chodby architekti vybrali dvě elegantní závěsná svítidla Semi od Gubi.

Předsíň se svítidly Semi od Gubi

Tento jedinečný byt je podle našeho názoru skvělým důkazem, že minimalistické a jednoduše řešené interiéry vůbec nemusejí být neosobní a chladné. Doufáme, že jste načerpali dostatek severské inspirace a že vás třeba tento článek nakopne k menším či větším změnám i u vás doma.

Zdroj: Studio Loft Szczecin

Autorka fotografií: Karolina Bak

Ste zo Slovenska? Prejdite na Hra sa svetlami v škandinávskom štýle

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít