Jarní novinky Muuto

Jarní novinky Muuto

17.02.
2020

Dominika Švandová

S blížící se novou sezonou není o novinky nouze. S další dávkou severského designu přichází tentokrát značka Muuto, která vedle novinek rozšířila své stávající kolekce o nová provedení. Nechybí ani, pro sortiment Muuto typické, pastelové barvy, které jako by přivolávaly jaro.

Přizpůsobivé lampy Post

Pokud bychom měli vyzdvihnout jedinou novinku, byly by to lampy Post, jedinečné svou designovou čistotou a flexibilitou. Jejich unikátní design, založený na magnetickém upevnění zdrojů světla, nabízí mnoho možností přizpůsobení. Zatímco u stojací lampy je možné dvě stínítka upevnit na libovolné místo na kovové základně, u nástěnné lampy si sami zvolíte místo připevnění stínidla a upevnění kabelu. Díky magnetům je navíc možné stínidly otáčet a světlo směřovat dle potřeby. 

Post Floor Lamp

Post Wall Lamp

Post Wall Lamp od Muuto

Oblíbené židle v novém 

Mezi novinkami Muuto najdeme hned několik kousků, které rozšiřují sortiment oblíbených dřevěných židlí. Prvními z nich jsou židle Cover. Ty pro značku Muuto vytvořil designér Thomas Bentzen s cílem otestovat možnosti překližky při jejím ohýbání. Původně tak vznikly židle a křesla, jejichž záda plynule přecházela v područky. To ale neplatí u novinky – Cover Side Chair – která si zachovává charakteristickou siluetu, avšak v jednoduchém provedení bez područek. 

Cover Side Chair od Muuto

Cover Side Chair od Muuto

 

"Visu" je finský výraz pro preciznost. Není tak pochyb o tom, že kolekce židlí Visu je vyladěná do posledního detailu. Tvarově jednoduché jídelní židle a barové stoličky nyní pořídíte v několika nových odstínech: v decentních odstínech Dark Green a Midnight Blue, univerzálním Sand a tlumeně růžovým Tan Rose. 

Visu Muuto

Visu Muuto

 

Podobnou barevnou škálu získaly také židle a barové stoličky Nerd. V odstínech Midnight Blue, Tan Rose nebo v hravém žlutém Sand Yellow ještě lépe vynikne charakteristický design židlí, specifický zejména zajímavým řešením propojení sedáku a zádové opěrky. 

Nerd Muuto

Nerd Muuto

Kouzlo nových barevných provedení však nekončí u toho, že židlím sluší. Spolu s novými odstíny Muuto představilo nový lak na vodní bázi. Ten je díky snížení obsahu chemických látek šetrnější k našemu zdraví i životnímu prostředí. 

Osobité vázy Kink 

Další z novinek, porcelánové vázy Kink, zaujmou samy o sobě i s krásným květinovým aranžmá. Vázy, působící téměř jako sochařské dílo, vytvořilo pro značku Muuto designérské studio Earnest Studio, a to v provedení Sand a Light Blue.

Kink váza Muuto

Kink váza Muuto

Prohlédněte si kompletní nabídku čerstvých designovek značky Muuto nebo nakoukněte rovnou do sekce novinek, aby vám neutekl žádný z nových, stylových kousků. 

 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Jarné novinky Muuto

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít