Inspirace: pokojové rostliny stylově

Inspirace: pokojové rostliny stylově

05.09.
2016

Lucie Čačalová

S pomalu začínajícím podzimem si chceme ještě užít poslední záchvěvy letní přírody. A jak jinak než vkusně a stylově! Shrnuli jsme pro vás nápady, jak do interiéru vnést trochu zeleně v kombinaci s monochromně laděnými doplňky - dekoracemi, květníky, vázami...

Multifunkční truhlíky na květiny

Truhlíky nejsou jen výsadou exteriérů, naopak se s nimi dá hezky pracovat i v domácnosti. Truhlíky na podstavě od Ferm Living jsou vyrobeny z lakované oceli a představují originální řešení umístění květin pro vyznavače minimalismu a subtilních řešení. Díky podstavě o výšce 65 cm se truhlík výborně hodí jako přepážka ke členění interiéru - skvěle ozvláštní úzké chodby a výklenky či vizuálně oddělí různé zóny v jedné místnosti.

Masivní "betonové" květináče 

Šedé a černé květníky Flowerpot with Saucer od HAY na první pohled vypadají jako odlité z betonu. Opak je ale pravdou. Jsou vyrobeny z materiálu Polystone, který je oproti betonu výrazně lehčí. Výborně se s nimi tedy dá pracovat v interiérech - stylově vypadá kombinace obou barev a různých velikostí květináčů.

Na výrazu květníkům dodají také v nich umístěné rostliny. Kombinujte třeba sukulenty a kaktusy v jednom květinovém zátiší.

Drátěné řešení

Dánská značka Menu ráda pracuje s designem drátěných výrobků a tento trend se nevyhnul ani květinovým dekoracím. Designovým skvostem, jež zaujme oko každého milovníka střídmého minimalismu, jsou květníky Wire Pot. I ty se ale dají povýšit na nový level použitím drátěných podstav Wire Base. Květiny s nimi můžete komponovat ve třech výškách a dvou barevných provedeních. 

K těmto květináčům Menu uvedlo novou drátěnou, multifunkční dekoraci do květináčů. POV Planter je geometická konstrukce, která nejen, že je krásná na pohled, ale funguje především jako funkční opora pro popínavé rostliny.

Praktické "kapsy" na bylinky

Baví nás multifunkční řešení - jedním z nich jsou rozhodně organizéry Pocket, které se dají použít kdekoliv od kanceláře až po kuchyň. A právě tam mohou skvěle fungovat jako květináče na bylinky a jiné rostliny. Pockety se na zeď uchytí pomocí "neviditelné" konzole a jsou vyrobeny z plastu, tudíž se dají bez problému mýt v myčce. 

Nadčasové květníky a vázy

Zeleným rostlinám ohromně sluší výrazné květináče, ať už barevně či tvarově. Hexagon je kolekce květníků, váz a podstav od Ferm Living založená na pravidelné dokonalosti šestiúhelníku. Nádoby jsou vyrobeny z lakovaného kovu nebo čisté mosazi, přičemž jejich tlumené barvy zdůrazní právě hexagonální tvar. Zvlášť vyniknou při umístění na podstavy v různých výškových hladinách.

Geometrií je inspirovaná také "skládaná" váza Folded od Menu či váza Shades od Muuto, futuristická kolekce váz True Color od &tradition či jednoduše tvarovaná váza Silent od Muuto. Stylových možností je mezi vázami nekonečné množství a s pomocí každé můžete dokonce i jednu rostlinu nechat vyznít na několik různých způsobů

Na závěr pouze praktický tip - říká se, že čerstvé květiny nejdéle vydrží, když jim zastřihnete stonky a vázu naplníte studenou vodou. Co je na tomto triku pravdy řekne spíše zkušený zahradník, faktem nicméně je, že vrcholem stylovosti je aranžovat květiny za pomocí železných nůžek od Hay, které můžete znát z nespočtů magazínu a lifestylových blogů.

Foto: Sara Landstedt

Nezapomeňte tedy na to, že komu se nelení, tomu se zelení a v rámci prevence podzimních chmur myslete na to, že každá drobnost (ať je to malá kytička, nový květináč anebo právě elegantní zahradnické nůžky) dokáže rozzářit den a pomůže zapomenout na slábnoucí paprsky letního slunce. 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Inšpirácia: izbové rastliny štýlovo

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít