Tipy na dárky pro muže

Tipy na dárky pro muže

09.06.
2015

Michal Horák

Víte, že se třetí neděli v červnu, tedy 21. 6. slaví Den otců? Proč si při této příležitosti neukázat několik tipů na dárky pro muže. Vše samozřejmě ve skandinávském stylu, jak se na DesignVille sluší a patří.

Začneme tím, co potěší každého chlapa – dobré pití. Všichni, co máme rádi dobré víno či pivo víme, že takové pití nejlépe vynikne v krásné stylové sklenici. A také k tomu patří spousta hezkého „příslušenství“ okolo.

Pro milovníky dobrého piva a vína

  1. Pěnič piva. Také nesnášíte, když vám ve sklenici vašeho oblíbeného piva spadne pěna? S touto vychytávkou od dánské značky Menu máte po problému. Více také na ukázkovém anebo vtipném videu.
  2. Sklenice na pivo. Patří do kolekce Essence od finské značky Iittala, která vyrábí kvalitní sklo už od 19. století. Nikde jinde nevynikne krása zlatavého moku tak, jako v této sklenici.
  3. Číšnická dvoufázová vývrtka. Vývrtka je dvoufázová, což kromě snadného otevření jakékoli lahve zajistí, že při otevírání budete vypadat jako skutečný sommelier. Osobně vyzkoušeno. Od Menu z Dánska.
  4. Vakuová zátka na víno. Pokud lahev vína nedopijete, nevadí. Tato zátka zajistí že si víno i v otevřené lahvi ponechá svůj charakter.
  5. Dekantační nálevka na víno. Nechce se vám čekat, až se víno dekantuje? Řešením je tato nálevka se speciálními otvory, které zajistí, že se víno provzdušní už při nalévání.
  6. Sklenice na červené víno. Sklenice patří do kolekce Essence od finské Iittaly, je tedy vyrobena ze špičkového finského skla. To mimo jiné znamená, že při přípitku se ozve zvučné cinknutí a nikoli plastové klapnutí, typické pro sklenice od levnější konkurence.
  7. Dekantační karafa na víno. Karafa má těsnící hrdlo, takže na ní stačí „napíchnout“ lahev dnem vzhůru a víno bude pozvolna vtékat dovnitř. Díky tomu se víno dvakrát provzdušní a lépe tak vynikne jeho chuť. Pak stačí karafu otočit o 180° a vše nateče zpět do lahve, pro jednodušší nalévání. Více na přiloženém videu na konci tohoto článku.
  8. Sklenice na bílé víno. Má stejné vlastnosti, jako její sestra na červené.

Krásný skandinávský design do interiéru i na zahradu

  1. Přenosný reproduktor. Špičkový zvuk na cestách, zahradě či terase? Reproduktor Copenhagen od dánské legendy ve světě špičkového audia – značky Vifa, hraje bezdrátově či přes USB z jakéhokoliv počítače, tabletu či smartphonu. Výdrž baterie 8 hodin.
  2. Mramorové hodiny. Také máte rádi věci, které si na nic nehrají? Tyto hodiny jsou prosté všech zbytečností a dávají tak vyniknout surové kráse přírodního mramoru. Pozor, váží skoro 3 kila!
  3. Zapichovací svícen. Inspiraci pro design tohoto litinového svícnu hledala designérka Pernille Vea u Vikingů. Zapíchnete jej do kmene stromu, trámu nebo nosníku ať už v interiéru či někde venku. Romantika zaručena.
  4. Kožené křeslo. Váš osobní trůn – posaďte se ke krbu a vychutnejte si sklenku oblíbeného bourbonu v pohodlí tohoto křesla z pravé španělské kůže. Vyrábí dánská firma OX Denmarq, specialista na kožený nábytek.
  5. Přenosné ohniště. Toto přenosné ohniště z kvalitní černě zoxidované oceli pro dánskou značku Menu navrhli legendární Norm Architects. Naplňte ho polínky, zapalte a užívejte pohodu.
  6. Venkovní olejová lampa. Příjemný zdroj světla a tepla na zahradu či terasu. Díky velké oddělené nádobě na olej vydrží plamen hořet 8 hodin a i přesto se lampa nepřehřívá.
  7. Velké zrcadlo. Rádi kontrolujete svůj outfit, než vyrazíte mezi lidi? Na to se ideálně hodí toto 170 cm vysoké zrcadlo z lakovaného hliníku, které jednoduše opřete o stěnu.

Svítidla, co mají šťávu

  1. Industriální stolní lampa. Styl stolní lampy z černě lakované oceli kolekce Tribeca je inspirovaný noblesou New Yorku 30. let. Řekněte, už jste měli na vašem pracovním stole něco stylovějšího?
  2. Stolní lampička. Lampička Milk od dánské značky &tradition je vyrobená z ručně foukaného opálového skla, nožky z jasanového dřeva. Je vybavená stmívačem, množství světla je tedy možné regulovat.
  3. Závěsná lampa. Lampu navrhl jeden z velikánů designu: Verner Panton v 60. letech, době vrcholícího hnutí hippies. Odtud také nese název „Flower Pot“. Jedná se o designovou ikonu, v tomto případě v měděném provedení.
  4. Retro žárovka. Žárovka známá také jako Edison bulb No. 1, je první žárovka, kterou vynálezce Thomas Alva Edison vytvořil již v roce 1879. Dánská firma Danlamp dodnes tuto žárovku vyrábí jako poctu velkému vynálezci.
  5. Skleněná závěsná lampa. Závěsnou lampu z ručně foukaného skla vyrábí britská designová značka Decode. Lampa byla přímo vyrobena pro úspornou designovou žárovku Plumen 001, která je součástí balení.
  6. Stylová úsporná žárovka. Stejně jako „starší sestra“ Plumen 001, je i tato žárovka Plumen 002 stylová a přitom úsporná. Vydrží svítit 8000 hodin a výborně se hodí do svítidel, které dají vyniknout ladnému tvaru této žárovky.
  7. LED stolní lampička. Vychytaná lampička od dánské firmy Muuto. Rozsvěcuje se pouhým dotykem čidla, které zároveň funguje jako stmívač. Díky LED technologii je velmi úsporná.

Video: dekantovací karafa Wine Breather

 

Tak vybrali jste svého favorita?

Starší komentáře

  • 1

    Marius , 18.06.2015 (04:58),

    Tyto typy na dárky jsou inspirujíci. Můj táta miluje pivo, tak něco s pivní tématikou by ho určitě potěšilo.

  • 2

    Katka Horáková , 22.06.2015 (18:19),

    Díky za pochvalu a až bude vhodná příležitost tátu obdarovat (pokud jste nestihl den otců), zkuste vybrat něco na DesignVille - třeba s pivní tématikou :)

  • 3

    Libor , 05.11.2015 (12:56),

    Velmi pěkné dárky. Víc takových článků :)

  • 4

    Jana , 08.03.2016 (21:11),

    Mě se nejvíc líbíme ten reproduktor. Jen ta cena mě odrazuje.

Ste zo Slovenska? Prejdite na Tipy na darčeky pre mužov

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít