Židle a křesla Visu od Muuto

Židle a křesla Visu od Muuto

01.07.
2014

Katka Horáková

Mám radost, že jsme do sortimentu našeho e-shopu mohli zařadit tuhle krásnou a nadčasovou kolekci židlí, křesel a barových stoliček Visu od dánské značky Muuto.

Kolekci Visu navrhl finský designér Mika Tolvanen a cílem bylo vytvořit osobní reinterpretaci klasické židle z ohýbané překližky. 

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Židle Visu

Na návrhu židle Visu si dali Mika Tolvanen a Muuto opravdu záležet. Celý proces návrhu trval dva roky, kdy ladili každou křivku, hranu a detail. Výsledkem je tvarově jednoduchá a přitom neskutečně pohodlná židle.

Díky pečlivému ergonomickému tvarování sedáku je tato židle vhodná i na delší sezení - takže kromě jídelny může sloužit také třeba v domácí pracovně nebo firemní zasedací místnosti. To, že si s návrhem židle Mika Tolvanen opravdu vyhrál, dokládá jméno Visu, což finsky znamená preciznost.

Skica židle Visu od Mika Tolvanen

 

Skica židle Visu od Mika Tolvanen
Skica židle Visu, Mika Tolvanen

Visu se dělá v provedení s kovovou podnoží nebo dřevěnými nohami. Z hlediska materiálových provedení máte na výběr mezi přírodním dubem, několika barevnými variantami lakované jasanové překližky nebo čalounění.

Židle Visu s kovovou podnoží

Čalouněná židle Visu od Muuto

Taktéž křesílka poskytují velmi pohodlné sezení nejen v čalouněných variantách, ale také v provedení z ohýbané překližky.

Křeslo Visu od Muuto

Lounge chair Visu od Muuto

Nejnovějším přírůstkem do rodiny Visu jsou barové stoličky, které byly představeny na letošním veletrhu v Miláně. Velmi příjemná je decentní zádová opěrka, která ještě zvyšuje komfort sezení. Stoličky se vyrábějí ve dvou výškových variantách: výška sezení 75 cm je klasická barová židle pro bary a zvýšené pulty. Ke kuchyňské lince oceníte stoličku s výškou sezení v 65 cm. 

Barové stoličky Muuto Visu
Zdroj foto: Muuto

Ste zo Slovenska? Prejdite na Stoličky a kreslá Visu od Muuto
Shopping from the EU? Switch to Chairs and armchairs Visu by Muuto

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít