Věšáky The Dots v nových barvách a velikostech

Věšáky The Dots v nových barvách a velikostech

19.02.
2018

Kristina Lund

Dřevěné kulaté věšáky (háčky) The Dots jsou bestsellerem dánské značky Muuto už od svého vzniku. Letos Muuto uvedlo na trh čtyři nové odstíny a novou velikost věšáků, které vám chceme představit.

Nové odstíny věšáků The Dots

Každý rok představuje Muuto nové barvy věšáků The Dots. Loni dokonce vznikla takřka samostatná série kovových věšáčků The Dots Metal, začátkem letošního roku přibyly čtyři nové barvy do klasické dřevěné kolekce. Aktuálně najdete v nabídce dřevěných The Dots 18 odstínů barev. Na jarních veletrzích 2018 přinesla značka Muuto tyto ové odstíny: Burgundy (vínová), Pale Blue (bledě modrá), Clay Brown (karamelově hnědá) a Beige-Green (béžovo-zelená).

The Dots

Nová velikost XS

Doposud byly věšáky dostupné ve třech základních velikostech. Věšák L o průměru 17 cm, M o průměru 13 cm a S o průměru 9 cm. Spolu s novými odstíny představilo Muuto i novou velikost věšáků - XS o průměru 6,5 cm. Velikost XS je dostupná také v barvách, které znáte z předchozích kolekcí.

Nespočet kombinací

Když to spočítáme, tak celkově u nás v DesignVille máte na výběr z celkem 65ti barevných dřevěných věšáků The Dots. Jejich široké spektrum vám dává volné pole působnosti a záleží jen na vašich barevných preferencích, jak jednotlivé věšáčky zkombinujete. Věšáky vám poslouží na kabáty v předsíni, ale stejně dobře splní svou úlohu v dětském pokoji, kde na ně můžete věšet různé drobnosti. I ve chvíli, kdy věšáky nevyužíváte, tvoří na vaší stěně ozdobný designový prvek.

The Dots

Návrh, který vznikl náhodou

Dánský designér Lars Tornøe, který stojí za tímto nesmrtelným designem, navrhl věšáky The Dots víceméně nedopatřením. Skicoval návrh na jiný kus nábytku a najednou se před ním z nákresů vynořil tvar perfektního věšáku. Tak spatřily The Dots světlo světa.

Lars Tornoe

Věšáky The Dots výroba

Výroba věšáčků The Dots

Každý věšák je vytvořen ze dvou kusů dřeva, které se nejprve slepí k sobě. Na soustruhu jsou obroušeny do konečné podoby a při výrobě se dbá na to, aby došlo k minimálnímu plýtvání materiálem. Háček v přírodním provedení je vyrobený z dubového masivu, barevně lakované věšáky jsou z jasanového dřeva.

A že se jedná o skutečnou novodobou designovou ikonu dokazuje i fakt, že značka Muuto prodá každý rok přes 1.000.000 kusů těchto věšáčků.

Věšáky The Dots

Háčky The Dots

Ta nejjemnější péče o vaše oděvy

Věšáky The Dots se vyznačují velmi kvalitním zpracováním, které dá vašim oděvům tu nejjemnější péči díky hladkým zaobleným hranám. Věšáky The Dots jsou opravdovým šperkem pro vaši stěnu v předsíní, kuchyni nebo ložnici.

Prozraďte nám, kdo z vás má The Dots doma? A jaké jsou vaše oblíbené barvy?

Ste zo Slovenska? Prejdite na The Dots v nových farbách a novom rozmere

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít