Kdo se bojí, nesmí do showroomu: Halloweenská inspirace

Kdo se bojí, nesmí do showroomu: Halloweenská inspirace

23.10.
2018

Anežka Přikrylová

Ať už strašidelnou atmosféru Halloweenu milujete, nebo se na něj připravujete hlavně kvůli dětem, tomuto svátku se nedá upřít, že je to skvělá příležitost popustit uzdu fantazii. Že vás více než kostlivci děsí kýčovitá výzdoba? Podívejte se, jak jsme se s tím poprali v DesignVille.

Slavení Halloweenu nemá ve Skandinávii zdaleka tak dlouhou tradici jako v anglosaských zemích. Pokud se ale podíváte na program, který ve Stockholmu, Kodani nebo Oslu připravují na poslední říjnový den, je jasné, že ani na severu děsivý svátek nezanedbávají. Pokud jde o halloweenskou výzdobu, můžete si být jistí, že v dánském zábavním parku Tivoli do toho půjdou po hlavě. Dvacet tisíc dýní na jednom místě pravděpodobně jinde neuvidíte. 

_DSC9360_1400px

My jsme se však, spíše než megalomanskou výzdobou zábavních parků, inspirovali nadčasovým designem, pro který máme Skandinávii tak rádi. Tajemnou atmosféru jsme vytvořili správnou kombinací nábytku a dekorací, které u nás najdete přes celý rok, a jednorázové nákupy se snažili omezit na minimum. S trochou fantazie vám oblíbené designové kousky mohou posloužit o Halloweenu stejně dobře jako po celý rok.

Napadlo vás někdy, že černí ptáčci od Vitry připomínají ty z Hitchcockova hororu? O Halloweenu se to nemusíte bát přiznat. My jsme s nimi vytvořili strašidelné zátiší na policích String. Pak stačí přidat jen pár halloweenských sladkostí, dýně a světýlka a budou nadšené i vaše děti.

IMG_9174_1400px

IMG_9201_1400px

Za černou jídelnu by se nemusela stydět ani Adamsova rodina. Kulatý stůl z řady In Between spolu s ikonickou židlí Eames Chair v celočerné variantě jsme doplnili nádobím a svícny Nappula od Iittala. 

_DSC9263_1400px

Děsivou atmosféru jsme přenesli i do obývacího pokoje. Před filmovým maratonem doporučujeme krvavou Sangrii na kuráž. My ji servírovali ve skleničkách od Ferm Living. A hororová noc může začít. Přejeme stylový a děsivý Halloween!

Ste zo Slovenska? Prejdite na Kto sa bojí, nesmie do showroomu: Halloweenska inšpirácia

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít