Skandinávské Vánoce v DesignVille

Skandinávské Vánoce v DesignVille

03.12.
2018

Kateřina Šmaková

Rozhodli jsme se, že si v DesignVille letos vánoční svátky opravdu užijeme a v našem novém showroomu jsme připravili malé skandinávské Vánoce. Během prosince vás tak budeme zásobit inspirací, tipy, recepty a vlastními fotkami. Podívejte se na malou ochutnávku.

V duchu skandinávských Vánoc

Ve Finsku naděluje dárky pod stromeček dědeček Ukko, v Norsku nosí dárečky skřítek Nisse, ve Švédsku zase dědeček Jultombe s malými skřítky Julnissar. Skandinávské národy se v několika tradicích a zvycích liší, mají však i mnoho společného. Obzvláště o Vánocích se drží jednoduchosti, minimalismu a hesla „méně je více“.

Vánoční stromeček, ale i své interiéry proto zdobí minimalistickými ozdobami jednoduchých tvarů a střídmých barev, často v mosazném provedení.

Skandinávské Vánoce v DesignVille

I my jsme proto náš vánoční stromeček ozdobili mosaznými hvězdičkami a jednoduchými geometrickými ozdobami od Ferm Living. Jako třešničku na dortu jsme zvolili matnou vánoční hvězdu na špičku vánočního stromečku, která se řadí k našim bestsellerům.

Skandinávské Vánoce v showroomu DesignVille

Skandinávské Vánoce v DesignVille

Koutek Normann Copenhagen jsme dozdobili minimalistickým svícnem Circle z masivní mosazi, dekoracemi vánočních stromečků a zeleno-zlatou podložkou pod vánoční stromeček, jejíž design byl inspirován zimní severskou krajinou.

Vánoční prostřeno

Vánoční tabule Seveřanů rozhodně není přeplácaná. I my jsme tedy prostřeli v minimalistickém duchu. Sáhli jsme po modrém látkovém ubrousku Pen s netypickým designem v podobě modrých tahů tužkou. Ten jsme zkombinovali s elegantní mosaznou sponou ve tvaru šestiuhelníku, připojili svícen Balance a pár dalších vánočních dekorací.

Skandinávské Vánoce v DesignVille - Vánocční prostřeno

Naše vánoční nadšení rozhodně neskončilo pouze u dekorování. Nelenili jsme a připravili také tradiční skandinávské vánoční pochoutky. Proto se můžete během prosince těšit na recepty na svařák Glogg, rýžovou kaši Yule porridge, perníčky Pepparkakor nebo pochoutku Lussekatter neboli Luciiny kočičky.

Vychutnejte si skandinávské Vánoce plnými doušky a inspirujte se nejen našimi designovými kousky, ale i recepty na tradiční pochutiny či výzdobou ve skandinávském stylu. 

Skandinávské Vánoce v DesignVille

Ste zo Slovenska? Prejdite na Škandinávske Vianoce v DesignVille

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít