Nová kolekce LED retro žárovek WattNott

Nová kolekce LED retro žárovek WattNott

09.01.
2017

Lucie Čačalová

Britská značka Plumen uvedla koncem minulého roku na trh novou kolekci retro LED žárovek WattNott, která nás dokonale nadchla a v celé její parádě vám ji nyní chceme představit. Zatím můžeme s jistotou říct jedno - pozvěte si domů Wandu, Wilbura nebo Winnie a rozhodně budete nadšení také.

Seznamte se: Wanda, Wilbur, Winnie a k nim ještě Willis, její sestra Whirly Willis a velký brácha Whirly Wyatt. To je celá rodinka WattNott, rozpustilá kolekce žárovek z dílny značky Plumen s retro vzhledem, ale úsporným srdcem.

Vyladěný design, úsporná LED technologie

Původní edisonky jsou v srdcích mnoha designových fanoušků nenahraditelné, ale řekněme si to na rovinu: technologický vývoj jim do karet nehraje. Vypadají sice perfektně, ale umí plýtvat energií. Plumen proto vytvořil řadu WattNott tak, aby se na oko nic nezměnilo, ale zároveň aby žárovky dostály požadavkům 21. století.

Šest žárovek vás proto dostane dokonale vyladěnými tvary, které až na pár drobností jako by edisonkám z oka vypadly. Pod povrchem se ale místo klasického vlákna skrývá energeticky úsporná LED technologie. Pojďte počítat s námi: klasické vlákno vydrží svítit asi 1 000 hodin, což je odhadem jeden rok. Oproti tomu žárovka WattNott má životnost 25 000 hodin, tedy 25 let. Čtvrt století, to už je pořádná doba, nemyslíte?

Můžete namítnout, že LED technologie prostě nemá ten správný retro šmrnc, co klasické žárovky. I na to ale odborníci z Plumen při vývoji WattNott mysleli, a tak dlouho zkoumali edisonku, až dokonale napodobili všechny její vlastnosti.

Varianta s tradičním čirým sklem (clear), kterou najdete na DesignVille, perfektně imituje teplé světlo. Kdo hledá světlo podobné svitu svíčky, může sáhnout po variantě gold se zlatavě zabarveným sklem. Jak se sluší a patří na rok 2017, obě verze jsou stmívatelné.

Hravě zapadnou všude

Ať už si oblíbíte Wilbura nebo Winnie, můžete si být jistí jedním - odhalené dekorativní žárovky, jako jsou tyto, zapadnou všude. Kombinovat je můžete s moderním svítidlem E27 od Muuto, elegantními Mega Bulb od &Tradition nebo variabilními svítidly Collect od Ferm Living.

Kdo fandí industriálnější kombinaci, může sáhnout po kabelech Danlamp nebo třeba betonových svítidlech Concrete od Jakuba Velínského. Ostatně fantazii se meze nekladou, proto neváhejte vybírat a kombinovat.

WattNott vezme za srdce

Tak to bychom měli - stylový retro design, úsporná technologie, prostě třešnička na dortu každého interiéru. Plumen to ale nezkazil ani ve finiši a přivedl WattNott k rozpustilé dokonalosti pomocí několika detailů, které z celé kolekce dělají srdcovou záležitost.

Srdce vám totiž zaplesá už při pohledu na hravou krabičku a poskočí při zjištění, že konec žárovky je namočený v jemné tyrkysové barvě, protože... proč vlastně ne? Nemluvě o krásce Whirly Willis, která je k divokému bušení srdce předurčena vláknem stočeným do tvaru právě tohoto životně důležitého orgánu.

Tak co myslíte, nebude start nového roku tou ideální chvílí pro začátek nové, žárovkové lásky?

Ste zo Slovenska? Prejdite na Nová kolekcia LED retro žiaroviek WattNott

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít