Rozjasněte podzim novým designem od Muuto

Rozjasněte podzim novým designem od Muuto

14.09.
2023

Eliška Koukalová

Pokud se vám začíná stýskat po letních paprscích, určitě si nenechte ujít podzimní novinky Muuto: je mezi nimi totiž i lampa Calm, se kterou na hřejivé slunce nezapomenete ani v zimě. Poznejte nové kousky Muuto a nechte se stejně jako my nadchnout prvotřídním designem.

Novinky mezi svítidly

Atmosferická svítidla Calm
Velmi netradiční protnutí skulpturálního konceptu s možnostmi, které skýtá světelné spektrum, ztělesňuje lampa Calm. Textilní povrch nástěnného svítidla vytváří konejšivý gradient od zdroje světla až k okraji kruhového objektu. Uhrančivě jednoduchý design Calm spolu s možností nastavit teplotu osvětlení předpovídají oblibu tohoto kousku, ať už slouží k vytvoření kýžené atmosféry, nebo zajímavých kompozic.

calm-wall-lamp-68-orange-wrap-lounge-chair-ecriture-910-ply-rug-light-rose-compile-config-2-around-mere-bowl-light-green-muuto-org_(150)

Závěsná Fine Suspension Lamp
Uhrančivou jednoduchost posouvá na další úroveň design novinky Fine Suspension Lamp. Designéři TAF Studia si pohrávaly s konceptem LED svítidla, které nakonec očistili na samý základ. Výsledkem je industriální, delikátně laděný zdroj příjemného světla dovedený k minimalistické dokonalosti, který skýtá překvapivé množství použití. „Navrhli jsme jej tak, aby bylo možné jej zavěsit jak horizontálně, tak vertikálně. Světelný zdroj je sice obnažený, ale poskytuje příjemné světlo bez odlesků. Fine Suspension Lamp má obzvlášť architektonický charakter, se kterým je zábavné experimentovat,“ vysvětluje Mattias Ståhlbom. Přímočarý charakter svítidla vyzývá k vytváření geometrických shluků, které díky třem délkám a trojici barevných provedení může být ozvláštněn těmito detaily. 

Fine-suspension-lamp-deep-red-five-pouf-planum-271-muuto-org_(150)

Stolní verze Strand
Oblíbený koncept závěsných svítidel se promítl také do podoby stolní lampy Strand. Lehce působící konstrukce obalená do stříkaného vláknitého kokonu tak může nově rozhostit neodolatelně příjemné světlo z úrovně konferenčního stolku, komody nebo parapetu. Zároveň si bude designově dobře rozumět se svými závěsnými předchůdci v kolekci Strand. 

Strand-table-lamp-compile-config-2-grey-mere-bowl-brown-green-muuto-org_(150)

Doplňky plné osobitosti

Mísy Mere
Sofistikovaně nenápadná forma spolu s umně vybranými barvami propůjčují novým mísám Mere jedinečné vlastnosti. Designem jsou tak akorát někde mezi tradiční podobou mísy a skulpturálním kouskem. Jeho příběh se začal psát za hrnčířským kruhem a pokračoval přes skládané papírové prototypy až k výsledku z keramické kameniny s vysoce lesklou glazurou. Podepřené diskrétní nožkou, mísy Mere působí, jako by se v prostoru vznášely. Třeba uprostřed stolu, jehož setting svým nekomplikovaně přímým designem pozvednou, ať už je v nich ovoce, nebo vynikají svými minimalistickými křivkami. 

mere-bowl-light-green-70-70-oak-255x108-fiber-soft-armchair-ecriture-710-kink-muuto-org_(150)

Koše Reduce Paper Bin
Podmanivě jednoduché křivky se nemusí vyjímat jen na stole. Vsadíme se, že koš Reduce Paper Bin ale pod stolem schovávat nebudete. Odpadkové koše stylových barev se nepyšní jen precizním designem: jak název napovídá, jsou dalším využitím plastového odpadu, jež každý kousek z 93 % tvoří.

reduce-paper-bin-light-green-linear-system-oak-fiber-side-ecriture-910-swivel-muuto-org_(150)

Kromě nových designů rozšířilo Muuto také některé stávající kolekce o nové kousky, například oblíbené židle Fiber jsou nyní k dostání ve verzi Soft s velkorysejším polstrováním a také ve verzi Outdoor pro venkonví použití. Provedení pro použití venku nadchne jistě i příznivce minimalistického designu stolů 70/70. Nesmíme opomenout ani novou lavici Workshop, která hezky dokončuje kolekci plnou stolů a židlí a hezky zakončuje výčet novinek plných precizní minimalistické estetiky. Úplnou tečku za nimi udělají nové barvy oblíbených věšáků The Dots v kovovém provedení.

Workshop-bench-oak-pebble-rug-brown-green-fine-suspension-lamp-60-90-muuto-org_(150)


 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Rozžiarte jeseň s novým dizajnom od Muuto
Shopping from the EU? Switch to Brighten up autumn with a new design from Muuto

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít